BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
İstifa dilekçesini İl Başkanlığı’na sunan Ziyaettin Yağcı’nın Genel Merkez’den gelen “belediye başkan aday listelerine” tepki göstererek, bu kararı aldığı öğrenildi. Yağcı’nın istifası ile parti tüzüğü gereği 50 kişilik il yönetim kurulu da düşmüş oldu. Yeni il başkanı ve yönetim kurulu önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Bir süreden beri AK Parti Adana il teşkilatında yaşanan rahatsızlık hafta sonu zirveye ulaştı. Genel merkez tarafından merkez ilçelerde mevcut belediye başkanlarının aday yapılacağı ilgili haber üzerine İl Başkanı Ziyaettin Yağcı'nın istifa ettiği konuşuldu. Ancak telefonlara cevap vermeyen ve bugüne kadar doğrulanamayan bu istifa bugün kesinleşti.

50 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU DA İSTİFA ETTİ


Ziyaettin Yağcı'nın ardından 50 kişilik yönetim kurulu da istifa etti. Yağcı'nın ayrılmasından sonra bu görevi vekaleten Siyasi ve Hukuk işleri Başkanı Fatma Gül Demet Sarı yürütürken, Ak Parti Genel Merkezi, 22'nci Dönem Manisa Milletvekili İsmail Bilen'i Adana Koordinatörü olarak görevlendirdi.

5 İSİM ARASINDAN ATAMA BEKLENİYOR

Bilen, Ziyaettin Yağcı'nın ekibiyle toplantı yapıp, topluca istifalarının istendiğini bildirdi. Bunun üzerine 50 kişilik yönetim kurulu istifa dilekçelerini partiye ulaştırdı. Bilen, “İl başkanımız ‘affını’ talep etti. Resmi olarak dilekçesini partiye sundu. Yönetim kurulu üyelerimiz, tüzük gereği yeni şekillenecek il yönetiminde görev almak adına bu fedakârlığı yapmak durumundadırlar. İl ve ilçe başkanları istifa ettiği zaman (parti tüzük gereği) yönetimler zaten düşer. Çalışan, parti toplantılarına katılan üyelerimiz yeni yönetim kurulunda yer alabilirler.” dedi.

AK Parti kulislerinde il başkanı olarak kimin atanacağı tartışılırken, Fikret Yeni, Faruk Bozkurt, Hasan Aydın, Sıtkı Cengil ve Faruk Aytek'in isimlerinin geçtiği öğrenildi. Tüzük gereği, atanacak yeni il başkanı, kendi yönetim kurulunu oluşturup, 2015 mayıs ayında yapılacak olağan kongreye kadar yetkili olacak.

KİMLER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖSTERİLDİ?

Abdullah Torun'un Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan edildiği AK Parti'de, 6 ilçe belediye başkanı yeniden aday gösterilmişti. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Demokrat Parti'den seçilip daha sonra Ak Parti'ye geçen İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse, yeniden seçilmek için sandık yarışına girmişti. Çukurova'da Cüneyt Karaaslan, Ceyhan'da Alemdar Öztürk, Karataş'ta Sinan Gül, Saimbeyli'de Mustafa Uyanık, Aladağ'da Mustafa Akgedik, Feke'de Cuma İş, Karaisalı'da Yusuf İyi, Pozantı'da Ramazan Demir, Tufanbeyli'de Remzi Ergül diğer belediye başkan adayları olmuştu.

AK PARTİ’YE ADANA'DA İL BAŞKANI DAYANMIYOR

AK Parti Adana il teşkilatında yıllardır yönetim sıkıntısı yaşanıyor. AK Parti İl Kongeresi’nde Vedat Kahyalar’a karşı seçimi kazanan Abdullah Doğru, Genel Merkez’in talebiyle 2007 ’deki kongrede aday olmaması istendi. Doğru, adaylıktan çekilince tek aday olarak İl Başkanlığına Mustafa Attaroğlu seçildi. İl başkanlığı görevinden istifa edip 2009 yerel seçimlerinde aday adaylığını açıklayan Attaroğlu’nun yerine Mehmet Sağlam atandı. Sağlam, 2009’da partiyi yerel seçimlere götürdü. Haziran 2009’da yapılan kongrede bu kez Sağlam’ın aday olmaması talep edildi. Seçime tek aday olarak katılan Mustafa Kebude başkanlık koltuğuna oturdu. Kebude ise genel merkez tarafından 27 Aralık 2011'de görevden aldı. Kebude’nin görevden alınması ile Ziyaettin Yağcı 16 Ocak 2012’de il başkanı olarak atandı. AK Parti'de bir dönem milletvekilliği yaptıktan sonra aktif siyaseti bırakan Yağcı, Başbakan'ın ricası üzerine il başkanlığını kabul etti. 5 Mayıs 2012’de genel kurulda Yağcı, başkanlığa seçildi. Yağcı, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Genel Merkezi’nce belirlenen 'aday listesine' tepki göstererek görevinden istifa etti.

(AJANSLAR)

Editör: TE Bilisim