'Siyasal İslamın Gerçekleri' 'Siyasal İslamın Gerçekleri'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalif isimler hakkında MHP yönetimi tarafından başlatılan incelemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Muhalif olduklarını ifade eden arkadaşlarımız demokratik hakkını kullanırken MHP’ye yakışır bir edep içerisinde olmalarında yarar var. Edep dışı değerlendirmeler, konuşmalar, tahrikler, fitne ve fesatlar karşısında MHP’nin tüzüğü çok açık ve nettir. Böyle bir soruşturma başlatılırsa çok yönlü araştırılır ve merkez disipline sevk kararına varırsak gereği yapılır.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “Muhalif isimler Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener’le ilgili genel merkez yönetimi bir inceleme başlattı. Sürecin sonunda bir ihraç söz konusu olabilir mi?” sorusuna Bahçeli, “Muhalif olduklarını ifade eden arkadaşlarımız demokratik hakkını kullanırken MHP’ye yakışır bir edep içerisinde olmalarında yarar var. Edep dışı değerlendirmeler, konuşmalar, tahrikler, fitne ve fesatlar karşısında MHP’nin tüzüğü çok açık ve nettir. Böyle bir soruşturma başlatılırsa çok yönlü araştırılır ve merkez disipline sevk kararına varırsak gereği yapılır.” cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, “Meral Akşener’in size yönelik ‘baş paralel o zaman Bahçeli’ sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Bahçeli şu cevabı verdi: “Bu kadar çirkin bir ifade söz konusu olamaz. Şu an İstanbul merkez olmak üzere 9 ilde çok sayıda operasyonlar yapılmakta, 101 veya 105 kişi paralel mensubu olarak gözaltına alınmış durumda. Şimdi bu kadar insanın bula bula baş paralelcisi beni mi görmüştür? Bu ne biçim bir terbiyesizliktir? Bunu affetmemiz mümkün değildir. Kendileri paralelle çok barışık olabilirler ama Milliyetçi Hareket Partisi’ne baş paralelci gibi bir edepsizliği yapamazlar.”

“Çağrı heyetine randevu verecek misiniz?” sorusuna Bahçeli, “Çağrı heyeti kimdir?” cevabını verdi.
Cihan

Editör: TE Bilisim