Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Bursaspor Kulübü, Fenerbahçe'nin 2 yıl Avrupa'dan men cezasının CAS tarafından onaylanması üzerine UEFA Avrupa Kupalarına katılmak için girişimde bulundu.

Kulüpten yapılan açıklamada, "UEFA tarafından 29 Ağustos tarihinde öğleden sonra yapılacak olan toplantıda UEFA kupalarına katılacak olan takımlarla ilgili gerekli kararların alınacağı duyurulmuştur. Bursaspor Kulübü olarak hukuki süreci yakından dikkat ve özenle takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunarız." denildi.

Yeşil-beyazlı kulübün, internet sitesi aracılığı ile yaptığı açıklamada, şu değerlendirme yapıldı. "Fenerbahçe Spor Kulübü, UEFA Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu UEFA kupalarından 2 yıl men cezası kararına karşı CAS nezdinde dava açmıştır. Kulübümüz, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün açmış olduğu dava ile ilgili derhal CAS nezdinde müdahale talebinde bulunmuştur. Bu müdahale talebimiz davanın bitimindeki sonuçlardan Kulübümüzün de etkileneceği gerekçesi ile CAS tarafından reddedilmiştir. Bu ret kararı ve gerekçesi üzerine Kulübümüz tarafından derhal 16 Ağustos 2013 tarihinde UEFA Genel Sekreterliği'ne yazılı başvuruda bulunulmuştur. CAS tarafından UEFA Tahkim Kurulu kararının onanması halinde Kulübümüzün Avrupa kupalarına katılması talep edilmiştir.”

Fenerbahçe hakkındaki UEFA Tahkim Kurulu Kararı’nın CAS tarafından onandığının hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "UEFA tarafından 29 Ağustos 2013 tarihinde öğleden sonra yapılacak olan toplantıda UEFA kupalarına katılacak olan takımlarla ilgili gerekli kararların alınacağı duyurulmuştur. Kulübümüzün, UEFA kupalarına katılımı konusunda ayrıca Beşiktaş ile ilgili olarak da, CAS tarafından 30 Ağustos 2013 tarihinde duyurulacağı açıklanan karar da önem taşımaktadır. Bursaspor Kulübü olarak hukuki süreci yakından dikkat ve özenle takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunarız."

Editör: TE Bilisim