Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Caminin birisinde müdahale ettik nerede ise imamın tahriki ile linç edilmek istendik.Bir diğer camide imama nasıl laf söylersin cami önüne cemaat üzerimize saldırılmak istendi.Bir camide namaz sonrası yeni bir gelenek başlatıldı belediye başkanımız camimize teşrif etmiştir diye anons etmiştir biz uyarınca bizi de anons etmiştir.Bunun doğru olmadığını ifade etmemiz ne anlam ifade eder ki? Önemli olan imtiyazlı adayı duyurmak makama dolaylı destek vermekti; maksat zaten hasıl odu. Halbuki şah da olsa padişah da olsa başbakanda olsa hamal da olsa İslam ahkamını hatırlatma adresi camiler değil midir?

Cami imamları Peygamber minberinden,mihrabından ve Allah'ın evinde belediye başkanlarınıza partinize yalakalık yapacak o camide biz aday olarak bulunup bir Müslüman olarak kahrolacağız. Neymiş sizin başkanınız imtiyazlı Müslüman başkan öylemi? O imtiyazlı Müslümansa biz neyiz? Bu ayrıcalığın dini hukuki vicdani ahlaki mesnedi var mıdır? Müslümanlıkta imtiyazlı sınıf ve imtiyazlılar var mıdır?Hani müminler bir tarağın dişleri gibi eşitti? Hani Allah'ın ipine hep birlikte sımsıkı sarılma emirleri?

Camilerde bu siyasal teşrifatçılığın örnekleri çoktur.Cemaatin dini hassasiyetleri dine hürmetleri ahlak dışı siyasi devşirme potansiyeli olarak görülmemelidir. Bu siyasal yalakalıkla nahoş gelişmelere fitneye davetiye çıkaran dedikodu yapılmasına sebep olan imamlardan iki dünyada davacıyım.Camiler AKP'nin arka bahçesi olmaktan er geç kurtarılacak Allah'ın evleri partiler üstü kardeşlik mabetleri olacaktır.

İnsanların farklı yaratılış gerçeği olan farklı düşünmeyi farklı görüşlerde olmayı Allah'ın büyüklüğünün azamet ve ihtişamının sonucu olduğunu en fazla bilmesi özümsemesi gereken imamlar değil midir?Bu imam kardeşlerimiz AKP nin değil devlet görevlisi olarak tüm millete ve ümmete eşit tarafsız adil hizmet vermeleri gerektiğini ne zaman yerine getirecekler? Bu görevi tarafsız layıkı ile yerine getiren imam partisi siyasi görüşü ne olursa olsun başımızın tacıdır saygındır her türlü hürmete takdire layıktır.Ama AKP militanı tavırlar o makama ve mabede asla yakışmıyor.Bu ancak çok nahoş ve tatsız olaylara fitneye davetiye çıkarmaktır.

Paralel yapıdan şikayet edenlerin kendileri için devlet eliyle develer kurban edilircesine cami kürsülerini kullanmalarına suskunluğu utanç verici değil midir? Paralel yapı için her gün bangır bangır bağıranların güneydoğuda kurulan PKK paralel yapılanmasına sessizliği ise ayrı bir yüz karası değil midir?Kendileri için şapur şupur başkalarına yarabbi şükür adaletiniz bu mudur? Partiler üstü kurumlar değerler şahsiyetler ilkeler ve ahlak kuralları vardır. Bunları korumak öncelikle yöneticilerin ve aydınların görevi değil midir?Adaletsiz zulme dönüşen bu devran dönecektir.Onun için Allah'a dua ediyor ve Allah için mücadele ediyoruz.

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim