Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 CHP’li Haluk Koç, çözüm süreci adı verilen dönemde PKK’nın dağ kadrosunun süratle artırıldığını öne sürdü. “Gidenler geri döneceklerdi de niye gittiler?” diye sordu.
Ab­dul­lah Öca­la­n’­ın BDP-HDP he­ye­ti ara­cı­lı­ğıy­la yap­tı­ğı son açık­la­ma­sın­da “E­ğer si­ya­si ik­ti­dar, si­lah­lı güç­le­rin top­lu­ma dö­nüş yap­ma­sı­nı is­ti­yor­sa ge­re­ken ya­sal ça­lış­ma­la­rı hız­la ha­ya­ta ge­çir­mek zo­run­da­dır. Dö­nüş ya­sa­sı da­hil ol­mak üze­re tüm ya­sal dü­zen­le­me­le­rin bir an ön­ce ya­pıl­ma­sı ta­ri­hi önem­de­di­r” söz­le­ri, si­ya­si ku­lis­ler­de ‘ka­de­me­li dağ­dan ini­ş’ sü­re­ci­ni ye­ni­den gün­de­me ge­tir­di. Os­lo gö­rüş­me­le­ri­ne iliş­kin mu­ta­ba­kat met­ni ol­du­ğu­nu id­di­a et­ti­ği 9 mad­de­lik met­ni 2 yıl ön­ce ka­mu­oyu­na açık­la­yan CHP Söz­cü­sü Ha­luk Koç te­rör ör­gü­tü­nün dağ kad­ro­su­na ka­tı­lım­la­rın art­tı­ğı­nı söy­le­di. Koç, “PK­K’­nın dağ kad­ro­su, sü­reç adı ve­ri­len bu dö­nem iş­le­til­me­ye baş­lan­dık­tan son­ra sü­rat­le ar­tı­rıl­dı. Ai­le­le­rin da­ğa gi­den ya da gö­tü­rü­len ev­lat­la­rı ile il­gi­li ya­kın­ma­la­rın­dan da gö­rü­yo­ruz. Gi­den­ler ge­ri dö­ne­cek­ler­di de ni­ye git­ti­ler? Sa­yı­yı ka­bar­ta­rak baş­ka pa­zar­lık­lar mı ya­pı­lı­yor so­ru­su akıl­la­ra ge­li­yor” de­di.

Koç, “Bü­tün bu sü­re­cin şif­re­le­ri, Mİ­T’­in göl­ge­sin­de ya­pı­lan ve hu­kuk dev­le­ti ku­ral­la­rı­nı zor­la­yan ama şim­di özel hu­kuk bo­yu­tun­da, suç­tan yok­sun kı­lı­nan gö­rüş­me tra­fi­ğin­de sak­lı­dır. Giz­li ka­pak­lı bu pa­zar­lık­la­rın sor­gu­lan­ma­sı ge­re­ki­yor. Os­lo­’da pa­zar­lık ko­nu­su edi­len 9 mad­de ‘ça­tış­ma­sız­lı­k’ adı al­tın­da ana­ya­sal ve ya­sal dü­zen­le­me şart­la­rı­nı içe­ri­yor­du. İm­ra­lı­’da­ki pa­zar­lık­lar; Köşk se­çi­mi, baş­kan­lık sis­te­mi­ne ge­çiş gi­bi he­def­le­re yö­ne­lik tüm ola­sı stra­te­jik it­ti­fak­la­ra açı­k” de­di.

Editör: TE Bilisim