Yakalanan ve darbeci olduğu ileri sürülen komutanlar içinde biri var; benim çocukluk kahramanım Akın Öztürk... Akın abi... Emekli HKKomutanı... Kameralar önüne çıkarılmadan önce epeyce işkence görmüş belli, yüzü gözü yara bere içinde, ayakta zor duruyor... Demek ki usul bu; darbe başarılı olursa sivil halk işkence görür, olmazsa generaller!! Öğrenmiş olduk!

Her neyse, benim merak ettiğim asıl konu Akın Öztürk bu noktaya nasıl geldi??

O bizim köyden çıkan ilk ve tek jet pilotu, Akın Abiydi... Ne zaman köyün üzerinden alçaktan uçan bir jet geçse "Akın abi geçiyor" diye bütün köy sokağa fırlar uçağa el sallardık, alkış tutardık. Onun da bizi göreceğini düşünerek yüzümüzü gökyüzüne çevirir "tanımış mıdır" diye birbirimize sorardık... Sonra büyüdüm.
Bir gün Akın Abiyi çarşıda gördüm, bizim köylülerle sohbet ediyordu. Birisi bize döndü dedi ki; "bu delikanlı var ya, buna iyi bakın, bu hem Atatürkçü hem de sağlam ülkücüdür..."

Daha bir göğsüm kabarmıştı o an... Hem Atatürkçü, hem ülkücü, yani vatansever, mert, kahraman demek hem de bizim köylü...

Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?

Yıllar sonra Akın abiyi, televizyonda "haksız yere hapse atılan silah arkadaşının yerine" itiraz etmeden HKKomutanı olurken gördüm!!!! İlk hayal kırıklığımı orada yaşadım!!!
Benim dürüst, mert, delikanlı Akın abim, bu görevi nasıl kabul ederdi?? Nasıl olur da silah arkadaşına yapılan haksızlığı görmezdi??? Böyle mertlik mi olurdu??? Sonra kendi kendime mazeretler ürettim çocukluğumun kahramanı için. Dedim ki; "emir kulu naapsın? Görevi verdiler almam diyemezdi ki!
Ama kesin içi kan ağlıyordur, kahramanların içi ağlar, dışa vuramazlar."

Ve bugün... Kara kapkara bir 15 Temmuz gününün ardından, şimdi ekrandan hayretler içinde sana bakıyorum Akın Abi!!!
İnanmak istemiyorum, sen böyle bir vatan hainliğinin içinde olamazsın değil mi? Sen Fetullahın maşası olamazsın değil mi? Sen kendi ülkenin polisini askerini ölüme göndermezsin değil mi?
Umuyorum ve diliyorum ki bu suçlamaların hepsi yalandır Akın abi!!! Ama değilse... Sen bu insanlık suçlarını gerçekten işlemişsen seni asla affetmeyeceğim Akın Öztürk!!!!
Masum, asker, polis, sivil insanların ölümüne sebep olduğun için affetmeyeceğim!!! Faşist bir darbeye öncülük ettiğin için affetmeyeceğim!!! Kendi vatanının Meclisini bombaladığın için affetmeyeceğim!!! Ve seni asıl; çocukluğumun kahramanını öldürdüğün, bana bu hayal kırıklığını yaşattığın için affetmeyeceğim!!!!

Umarım masumsundur... Yoksa emin ol seni Allah da affetmeyecek Akın Öztürk


(Haberalp)



Editör: TE Bilisim