CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Brüksel'de Başbakan Erdoğan'ı Beşar Esad'a benzetmesinin ardından yaşanan krize bir yorum da eski CHP Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal'dan geldi. Deniz Baykal üstü kapalı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek Başbakan Erdoğan'ı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a benzetmenin doğru olmadığını ifade etti.

Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına katılan Deniz Baykal gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Brüksel'deki “Esad ve Erdoğan arasında ton farkı var”benzetmesi ve sonrasında çıkan krizle ilgili değerlendirmelerde bulunan Deniz Baykal şunları söyledi:

“Herkesin anlatmaya çalıştığı noktayı anlatırken kullandığı dayanak noktaları vardır. Şu anda tüm CHP'lilerin sorunu türkiye'nin herkesin zannettiği gibi bir demokrasi olmadığını anlatmaktır. Türkiye'de bir şahsi ve keyfi bir vesayet rejimi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu da bunu anlatırken böyle bir benzetmeyle yola çıkmış. Bunu siz haklı bulursunuz bulmazsınız ayrı bir iş.

Yapacağımız benzetmeleri Swoboda'dan onay alarak mı yapacağız? O aşırı bir benzetmedir dersin, seni ilgilendirmez. Ama randevu iptal etmek falan yanlış.

Ben aynı zemine 2009 yılında gitmiştim. Benim konuşmamın teması da 'Türkiye AB ile ilişkiler konusunda adım atıyor ancak Türkiye demokratik bir toplum haline dönüştü zannetmeyin. Bizim çok ciddi demokratik zaaflarımız var' idi. Uzun uzun anlattım. O zaman Swoboda Sosyalist Grup Başkan Yardımcısıydı. O zaman hiç bir sorun olmamıştı. Burada Swoboda siyasi bir gayretkeşlik içinde davranmıştır.

İnsan hakları konusu evrensel bir konudur. Bu açıdan bakmalıyız. 'Türkiye'yi dışarı şikayet ediyor' konusu doğru bir bakış açısı değildir”

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

Editör: TE Bilisim