GÜNCEL

DİYARBAKIR MHP’DEN VEDAT BAŞKAN GEÇTİ!

Yıl 1973 Diyarbakır MHP milletvekili adayımız rahmetli Kadri Güldoğan için ilçe gezilerindeyiz .

Yıl 1973 Diyarbakır MHP milletvekili adayımız rahmetli Kadri Güldoğan için ilçe gezilerindeyiz. Ocak Başkanımız Vedat Güldoğan Başkan sarı renkli bir vosvagen ‘in direksoyonun’da ve ben yanındayım , arkada ise ismini hatırlayamadığım bir arkadaş var . Ben elimde Üç Hilal’li Bayrağı camdan dışarıya doğru sallıyorum .
Tam Çünküş ilçesine varmadan bir köy kahvesinde mola verelim dedik . Henüz arabadan inmek üzere iken ellerinde tırpanlar bulunan bir grubun bize doğru saldırma durumuna şahit olduk .
Vedat Reis , kullanılması o zaman çok zor olan arabayı geri fitese takarak kaçmaya çalıştık . Ortalık toz ve duman bir manevra ile anayoldan arkamıza bakmadan ordan kurtulduk ! Yolda giderken  ‘Başkanım , emeğimiz boşa gitti ! ‘ deyince ; rahmetli “ Hiçte boşa gitmedi , o köylülere Üç Hilal’li bir parti’de seçimlere giriyor “ demek istedik “ Sandık başında oy verecek olanlardan göz aşinalığı olur ve mahçupbiyetlerinden oy verende çıkacaktır . “ dedi ...
Oy veren çıktı mı , çıkmadımı bilemiyorum , lakin bir yıl sonra Çünküş’de Ocağımızı açtığımızı hatırlıyorum ...
O dönemlerde Diyarbakır’da Ocak Başkanı olmak yürek isterdi , cesaret isterdi ve bu hasletler Vedat Başkan’da fazlası ile vardı!..
Aynı yönetimde seninle beraber çalıştığım için kendimi hep mutlu ve güçlü buldum . Allah’ın rahmeti hep üstünde olsun Vedat Başkanım . Ruhun şad ve mekanın cennet olsun inşallah ...

Nesip Sağır