BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Resimde ki Dünyanın 7 harikasından biri sayılan ''BABİL'İN ASMA BAHÇELERİNİ'' III. NEBUKADNEZAR TÜRK EŞİNE YAPMIŞTI.

Ana SayfaGÜNDEM''BABİL'İN ASMA BAHÇELERİNİ'' KRAL NEBUKADNEZAR EŞİ ALPER TUNGANIN KIZI İÇİN İNŞA ETTİRMİŞTİ28 Aralık 2015 Pazartesi 23:30Bu haber 149 kez okunduResimde ki Dünyanın 7 harikasından biri sayılan ''BABİL'İN ASMA BAHÇELERİNİ'' III. NEBUKADNEZAR TÜRK EŞİNE YAPMIŞTI. Paylaş  
''BABİL'İN ASMA BAHÇELERİNİ'' KRAL NEBUKADNEZAR EŞİ  ALPER TUNGANIN KIZI İÇİN İNŞA ETTİRMİŞTİ
 SAKA'ların bir kolu olan MED' lerin ilk Kralı ZERDÜŞT döneminde M.Ö. 2248 BABİL'i işgal ediyor ve 224 yıl Babil'de hüküm sürüyorlar. 


Çeşitli git-geller yaşandıktan sonra bölge çok uzun asırlar boyunca Babil Kralları tarafından yönetilir.

Resimde ki Dünyanın 7 harikasından biri sayılan ''BABİL'İN ASMA BAHÇELERİNİ'' III. NEBUKADNEZAR TÜRK EŞİNE YAPMIŞTI.

Prof. Dr. Mehmet Bayraktar hocamızın Akçağ yayınlarından yeni çıkan ''MEDLER VE TÜRKLER'' kitabına konu olduğu şekliyle Saka-Med Kralı Alper Tunga kızını Babil Kralı Nebukadnezar' a veriyor. Saka Ülkesinde asma bahçeler olduğunu söyleyen güzel eşinin isteğini yerine getirmek için Nebukadnezar da, Babil'e (Bağdat) dünyanın en güzel bahçelerini yaptırıyor.

(Saka- Med Kralı Alper Tunga'dır. Yunanlılar Alper Tunga'ya Astiyages diyor, Persliler ise Afrasyab demişler.)

('Dünyalar güzeli eşinin hatırına Babil in asma bahçelerini inşa ettirdiği söylenen Nebukadnezar imparatorluğun sınırlarını Suriye den Mısır a dek genişletmiş Kudüs ü ele geçirerek halkını tutsak etmiştir. Nebukadnezar 7 asırda Babil e en parlak günlerini döneminde Babil Devleti Suriye den Mısır a kadar genişlemiştir. Ayrıca Yahudi devletini ortadan kaldırıp Kudüs teki Hazreti Süleyman Mabedi ni yıkan kişidir. Yahuda Krallığı ise MÖ 586 da Babil Kralı Nebukadnezar tarafından yok edildi. )

Editör: TE Bilisim