Ülkücü  Yusuf Bahri Genç,  şehadetinin 45. Yıldönümünde Anılacak Ülkücü Yusuf Bahri Genç, şehadetinin 45. Yıldönümünde Anılacak
 Şiran Ara köyü doğumlu Emekli Tümgenaral Behsat BALTA Doğduğu topraklarda Yeşilbük Belediye başkanımız Ziya YILMAZ ınında hazır bulunduğu Yeşilbüklü ve Aralı hemşerileri karşıladı.
Tümgeneral Behzat Balta ,

1947 yılında Gümüşhane/Şiran'da Ara köyünde doğdu. 1959 yılında Selimiye'ye girdi , 1965 yılında Kuleli'den ,1967 yılında Harbiye'den piyade subayı olarak mezun oldu. 1980 yılında Kara Harp Akademi'sini bitirdi. 1994 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Harp Okulu Alay Komutanlığı , Mekanize Tugay Komutanlığı , Kara Kuvvetleri Plan Harekat Teşkilat Daire Başkanlığı ile Tümen Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2003 yılında Tümgeneral rütbesinden istifa ederek, emekli oldu.
Anayasa Mahkemesinin Balyoz davasına ilişkin ihlal kararının ardından Sincan Cezaevinden tahliye edilen emekli komutanları, aileleri ve yakınları sevinçle karşıladı.

 Emekli Tümgeneral Behzat Balta, cezaevinden çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 44 aydır haksız ve hukuksuz yere içeride olduğunu belirtti.

Balta, "Allah, din, iman, mezhep, Kur'an, ırz, namus, şeref, haysiyet, insanlık sevgisi gibi kavramlardan en az birisinin kendisi için bir anlam ifade ettiği vatandaşlara demek istiyorum ki biz haksız ve hukuksuz yere içerideydik. Kimse 'Kurunun yanında yaş da vardı, tatbikat yapılıyordu, bizi aldatamazlar, Balyoz Planı yoktur gibi bir şey bize söyletemezler' gibi iftiralarına, hiç olmazsa bugün devam etmesin. Bu millet yakınında cereyan eden olaylara bakıp bir ordunun ne anlam ifade ettiğini takdir edecektir" diye konuştu.

yesilbukhaber.com

Editör: TE Bilisim