CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e soruyorum CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e soruyorum
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün 4 farklı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda sahte pasaport ve sahte fatura düzenleyen 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gelen 4 farklı ihbar polisi harekete geçirdi. dün gün içinde 4 farklı baskın düzenleyen mali şube görevlileri şüphelileri gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan toplam 9 kişi adliyeye sevk edildi. Şüpheliler hakkında vergi usul kanununa muhalefet, resmi belgede sahtecilik suçlarından soruşturma açıldı.

SAHTE PASAPORT DÜZENLEYEN SURİYELİ YAKALANDI

Lübnan sınır kapısından sahte pasaport ile giriş yapmaya çalışan 2 kişi ifadelerinde pasaportları İstanbul Fatih’ten temin ettiklerini belirtti. Şüphelilerin verdiği adrese baskın düzenleyen polis, Suriye Uyruklu M.A.’yı gözaltına aldı. Aynı adreste yapılan aramalarda sahte olduğu değerlendirilen 14 pasaport, 2 vize yaprağı ve pasaport süresi uzatımında kullanılan imzalı ve mühürlü belgeler ele geçirildi.

BAŞKALARININ ADINA ŞİRKET KURDU

İstanbul Bahçelievler’de maddi durumu kötü olan vatandaşlara 200-300 lira vererek bu insanlar adına şirket kuran I.Y. yakalanarak gözaltına alındı. I.Y.’nin kurduğu şirketler adına bankalardan çek karnesi çıkartarak piyasaya yüklü miktarda sahte naylon fatura satışı yaptığı belirlendi. Adreste yapılan aramalarda 95 farklı firmaya ait kaşe, 85 farklı firmaya ait çok sayıda boş fatura koçanı ve farklı firmalar adına düzenlenmiş yaklaşık 100 milyon liralık sahte fatura koçanı ele geçirildi.

PİYASAYA SAHTE FATURA SOKAN 3 KİŞİ YAKALANDI

Zeytinburnu’nda bulunan matbaacılar sitesine baskın düzenleyen Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirliği T.S. M.T. ve S.U. gözaltına alındı. şüphelilerin sahte fatura bastığı ve piyasaya yüzde 5 karşılığında sattıkları belirlendi. Adreste yapılan aramalarda 1 adet tabanca, bir bankaya ait 9 çek, farklı firmalara ait 14 koçan fatura ve 6 farklı kaşe ele geçirildi.

PİYASAYA SAHTE FATURA SOKAN 4 KİŞİ YAKALANDI

Sultangazi’de bulunan Cebeci Mahallesi’nde sahte fatura basan İ.H.Ö., A.T., Ö.C. ve S.G. yakalanarak gözaltına alındı. şüphelilerin bastıkları faturaları yüzde 8 karşılığında piyasaya sattıkları belirlendi. 5 ayrı adrese yapılan baskında farklı firmalara ait çok sayıda taşıma irsaliyesi, farklı firmalara ait çok sayıda boş ve dolu irsaliye, fatura koçanları, ele geçirildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim