Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Uluslar arası maratonlarda Türkiye’yi başarı ile temsil eden engelli milli sporcu Nihat Demir, İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılacak olan London Virgin Maratonu’nda ülkemizi temsil edecek. Başarılı sporcu, Türk bayrağını en üst düzeyde dalgalandırmak istediğini söyledi.

Nihat Demir, 21 Nisan Pazar günü başlayacak olan maraton öncesi Almira Otel’de basın toplantısı düzenledi. Dünyanın en ünlü yarışlarından biri olarak gösterilen maratona uzun zamandır hazırlandığını dile getiren Demir, şöyle konuştu:

“Londra Maratonu herkesi kabul etmiyor. Prestijli bir yarışmada koşmak istedim. Çünkü uzun bir aradan sonra böyle popüler bir yarışmada koşmak beni de çok sevindirecek. Bu maratona girmek için baya bir çaba verdik. Çünkü 3 saatin altında katılan sporcuları alıyorlar. Bunun için bir altyapı hazırlaması yaptık ve bizi de kabul ettiler. Şu anda koşacağım maratonda tek Türk sporcu olacağım. Koşacağım kategori çok zor. Daha önce koltuk değnekleri ile bir çok yarışmaya katılıp, dereceler almıştım. Hedefimiz tabiî ki derece almak ve Türk bayrağımızı en üst düzeyde dalgalandırmak.”

Yarışmanın Dünya Atletizm Federasyonu’nun takviminde yer aldığının altını çizen Demir, yardımcısı Orhan Boşnak ile birlikte ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek istediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim