Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi imza törenleri devam ediyor.

Sarı lacivertlilerde bugün, Sivasspor'dan transfer edilen Aatif Chahechoue, Porto'dan bir sezon daha kiralanan kaleci Fabiano Ribeiro ve sözleşme yenileyen genç oyuncu Ramazan Civelek basın mensuplarının karşısına çıktı ve sözleşme imzaladı.

İmza törenine katılan yönetim kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu yaptığı açıklamada, Ramazan Civelek ve Uygar Mert Zeybek'in boş sözleşmeye imza attığını söyleyerek, "Gerçekten boş sözleşmeye imza attılar ve Fenerbahçeliliklerini gösterdiler. İnşallah uzun yıllar Fenerbahçe'ye hizmet edecekler. Uygar ameliyat olduğu için bugün burada değil. İyileştiğinde ilk fırsatta ona da imza töreni yapacağız." dedi.

Fabiano'nun geçen sene de takımın bir parçası olduğunu hatırlatan Mosturoğlu, "O da bu sene bize katılmak için çok gönülden davrandı, teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni transfer Aatif Chahechoue'nun Sivasspor'da kalitesini ispatlamış ve gol kralı olmuş bir futbolcu olduğunun altını çizen Şekip Mosturoğlu, "Aatif yurt içinden ve yurt dışından başka talipleri olmasına rağmen, 1. tercih olarak kulübümüze geldi. Üç futbolcumuza da 'hoş geldiniz' diyorum." ifadelerini kullandı.

Şekip Mosturoğlu'nun konuşmasının ardından 3 futbolcu imza töreni öncesi duygularını paylaştı.

İlk olarak söz alan yeni transfer Aatif Chahechoue, "Fenerbahçe’ye katıldığım için çok mutluyum. Fenerbahçe, Türkiye'nin çok büyük bir kulübü. Türkiye'ye geldiğimden beri büyük kulüplerden birinde olabilmek benim için bir rüyaydı. Bu, Türkiye'ye gelişimden 4 sene sonra gerçekleşti ve böyle büyük bir kulüpte olduğum için çok mutluyum. Fenerbahçe'de gerçekten çok iyi karşılandım. Burada bana büyük sıcaklık gösterildi. Bana gösterilen bu ilgi ve saygı beni çok etkiledi. Fenerbahçe'ye katkıda bulunabilmek için inşallah elimden gelen her şeyi yapacağım." dedi.

"Bana burada devam etme şansı verdikleri için başkanımıza, yönetim kurulumuza ve teknik heyetimize teşekkür ederim." diyerek sözlerine başlayan Fabiano Ribeiro, "Bu formayı tekrar giyebilecek olmak büyük bir gurur. Güzel bir sezon olacağına eminim. Bu sezonu güzel kılabilmek için çok çalışacağız. Bu kulübün parçası olan herkese teşekkür ederim." sözlerini sarfetti.

Genç oyuncu Ramazan Civelek ise imza töreni öncesi yaptığı açıklamada, "Bugün benim için çok özel bir gün. Altyapıdan A takıma çıkan bir oyuncu için belki de ilk kez böyle bir tören düzenleniyor. Bugünü bana yaşattıkları için başkanıma ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bu benim için yeni bir başlangıç olacak. Umarım bu imzadan sonra elimden gelenin en iyisini yaparım. Verilen şansları en iyi şekilde değerlendirip bu formaya layık olmaya çalışacağım." ifadelerini kullandı.

İlk konuşmaların ardından 3 futbolcu da basın mensuplarının önünde sözleşmelerine imza attı ve ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Fenerbahçe'ye transferinin açıklandığı ilk günlerde yapılan eleştiriler hatırlatılan Aatif Chahechoue, "Eleştiriler futbolun bir parçası. Eğer başkanımız, yöneticilerimiz ve teknik heyetimiz benim buraya gelmemi istedilerse, demek ki benim bu takıma katacaklarımı, kalitemi biliyorlar. Dürüst olmak gerekirse Türkiye'de iyi sezonlar geçirdiğimi söyleyebilirim. Fenerbahçe'nin de kalitemi bilerek beni transfer ettiğine inanıyorum. Ben şu ana kadar takıma iyi şekilde adapte oldum. Hocamız, yöneticilerimiz ve tüm çalışanlar bana her türlü imkânı vermeye gayret gösterdiler. Ben tamamen işime konsantre olmak istiyorum. Beni sadece saha içi ve hocamızın benim performansımdan duyacağı memnuniyet ilgilendiriyor." dedi.

Genç oyuncu Ramazan Civelek, Fenerbahçe ile sözleşmesi biteceği için son sezonda ekstra bir motivasyonla çalışıp çalışmadığı yönündeki soruya şu cevabı verdi:

"Sözleşmemin biteceğini bildiğim için geçen sene daha iyi çalıştım. Neticesinde sözleşme yeniliyorum. Bir genç futbolcunun bir sezonunu çalışmadan geçirmesi zaten çok yanlış olur. Bu kulüp çok büyük bir kulüp. Verilen şansları en iyi şekilde değerlendirebilmek için buraya hazır gelmeniz gerekir."

Fenerbahçe'de geçen sezon Abdoulaye Ba ile birlikte Porto'dan kiralık olarak forma giyen Fabiano Ribeiro, yeniden sarı lacivertli takımla anlaştıktan sonra Ba ile konuşup konuşmadığı hakkındaki soruyu, "Onunla henüz konuşmadım. Son konuştuğumda tatildeydik. Fenerbahçe ile sözleşmem resmiyet kazanmamıştı. Kontratı imzaladıktan sonra bir daha konuşma fırsatımız olmadı." şeklinde cevapladı.

Hücum bölgesinde farklı pozisyonlarda oynayabilen Aatif Chahechoue, Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira’nın uygulamaya çalıştığı yeni sisteme alışmaya çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Sivasspor’da 3-5-2 sistemine alışık değildik. Genelde 4-4-2 oynuyorduk. Ben bu sistemde forvetin arkasında ya da kanatlarda yer alıyordum. Açıkçası kendimi en iyi hissettiğim pozisyonlar da o pozisyonlar. Ama şu anda yeni bir takımdayım. Yeni hocayla, yeni sistem deniyoruz. Tabi ki yeni sisteme alışma sürecinin bazı zorlukları var. Hocamızın denediği bu yeni sisteme en iyi şekilde adapte olmaya çalışıyorum. Şu anda neler yapabileceğimizi idmanlarda en iyi şekilde anlamaya çalışıyoruz. Tam olarak anladığımızda her şey sıkıntısız bir şekilde ilerleyecek. Önemli olan hocanın bana nerede görev vereceğidir. Her yerde elimden geleni yapacağım. Kendimi en iyi hissettiğim pozisyonlar; forvet arkası ve sol kanat. Ama takıma yardımcı olabilmek için her pozisyonda oynarım."

Basın toplantısında son olarak konuşan genç oyucu Ramazan Civelek, "Gelişimimi çok çalışmak olarak görüyorum. A takıma çıkmadan önce de altyapıda 7 günün 4'ünü çift antrenman yaparak geçiriyordum. Çünkü hedefim burasıydı. Bir genç futbolcu çok çalışmadan bu seviyelere gelemez, böyle büyük bir takımla maça çıkamaz. Gelişimimi çok çalışmama bağlıyorum. Altyapıda çok yetenekli futbolcular var. Bence onlar da maçlarda kendilerini en iyi şekilde gösterip, verilen şanları en iyi şekilde değerlendirip hedefleri burada, A takımda kalabilirler." dedi.
Cihan

Editör: TE Bilisim