24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
U17 Türkiye Şampiyonası finalinde Fenerbahçe’ye 4-2’lik skorla mağlup olarak ikinci olan Altınordu'da oyuncular ve teknik ekip kaçan şampiyonluğa üzülürken, gelecekten umutlu olduklarını söylediler.

Antalya’daki WOW Sports Center’daki maçta ilk yarı 1-0 geride kapatan İzmir'in kırmızı lacivertli ekibi, ikinci devrede arka arkaya gelen gollere engel olamadı. Karşılaşmayı, Antalya’daki Altınordu Futbol Okulu’ndan çok sayıda öğrenci de izlerken, Başkan Seyit Mehmet Özkan ile idari ve teknik kadrolar da gençlere destek verdi.

Altınordu maçta Ozan Can Oruç, Berkay Tekin (Dk. 70 Berkin Taşkın), Hakkı Peker, Recep Yemişçi, Şahan Akyüz, Berkay Görmez, Metehan Yılmaz, Furkan Karabaş, Egehan Gök (Dk. 52 Aykut Çolakoğlu), Çağrı Oğuz, Kadir Yurttadur kadrosuyla mücadele ederken, oyuncuların kaçan finalden sonra üzgün oldukları dikkatlerden kaçmadı.

"DAHA İYİ ŞEYLER OLACAK, EMİN OLUN, ALTINORDU GELİYOR"

Takım Kaptanı Çağrı Oğuz, bu turnuvada çok iyi şeyler yaşadıklarını belirterek, "Bu yaşadıklarımızdan sonra bazı şeylerin farkına vardık. Gelecekte neler olabileceğini burada öğrendik. Zaten turnuvaya çok iyi başladık. Beşiktaş'ı 4-0 gibi farklı ve net bir skorla yendik. Sonra Galatasaray ile oynadık, son dakikada golü bulduk ve 2-2 berabere kaldık. Hiç bir zaman yılmadık, hiç bir zaman pes etmedik. Finale çıkmamız için Bursa engeleni geçmemiz gerekiyordu. Bursa engelini de geçtik ve finale kaldık." dedi.

Genç kaptan Çağır Oğuz, takım arkadaşlarına finale gelene kadar yaptıkları mücadele ve finaldeki gayretleri için de teşekkür ederken, "Takım arkadaşlarımın hepsinin yüreğine sağlık. Gerçekten çok güzel bir turnuva yaşadık. Zaten aramızda küçük yaşta arkadaşlarımız da vardı. Onların da canı sağ olsun, hepsinin canı sağ olsun. Buraya gelen, bizi izleyen, bize destek veren velilerimizin, seyircilerimizin, yönetimimize ve buradaki bize sonuna kadar destek çıkan hocamıza ben çok teşekkür ediyorum, kaptan olarak. Güzel bir turnuvaydı. Daha iyi şeyler olacak, emin olun. Altınordu geliyor." dedi.

ANTRENÖR CEZAYİR: ALTINORDU'NUN ÖNÜ ÇOK AÇIK

Altıordu antrenörü İbrahim Cezayir ise yaptığı açıklamada, Başkan Sait Mehmet Özkan ve yöneticilere teşekkür ederken, övgü dolu sözlerle futbolcularını da tebrik etti.

Turnuva ve yakaladıkları ikincilikle ilgili de konuşan Antrenör İbrahim Cezayir, "Bu turnuvada mücadele eden onurlu gururlu oyuncularımızı tebrik ediyorum. Türkiye'nin en iyi 8 takımı arasında, çok güzel bir yükselişle birlikte finalde iyi bir mücadele ile maalesef finali kaybettik. Ama bana göre Altınordu çok şey kazandı ve kazanmaya da devam edecek. Çoğunluğu bir yaş küçük oyuncularımızla oynadığımız turnuvada çok muhteşem oyunlar oynadık. Çok muhteşem mücadeleler ettik. Altınordu'nun önü çok açık. Takım kaptanımızın da söylediği gibi büyüyerek devam edeceğimize inanıyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda da yine şampiyonalarda iyi dereceler elde ederek görevimizi yaparız. Ben herkese çok teşekkür ederim." diyerek sözlerini tamamladı.

TURHAN: OYUNCULARIMIZIN YÖNETİLMELERİNİ İSTEMİYORUZ, YÖNLENDİRİLMELERİNİ İSTİYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Genel Direktör Yardımcısı Cezmi Turhan ise yaptığı açıklamada, bu yaşlarda önemli olanın sonuç olmadığını, önemli olanın gelişim ve davranış olduğunu belirterek, "Biz oyuncularımızın yönetilmelerini istemiyoruz, yönlendirilmelerini istiyoruz. Onun için gelecekte iyi birey, iyi vatandaş ve iyi birer futbolcu olsunlar." dedi.

Oynanan final maçında da diğer maçlarda da gelecek adına çok güzellikler yaşadıklarını ifade eden Cezmi Turhan, "Bence bugün oyunun genelinde davranış olarak çok kaliteli şeyler vardı. Bence goller de gerçekten güzeldi ama; Altınordu ve Fenerbahçe kulübünün işin başından bu tarafa gelen ki diğer takımlarımızda da var, oyun içindeki birbirlerine karşı olan toleransları, faul yapıldığı zaman birbirlerini kaldırmaları, birbirlerine saygıları, biz bunu çok istiyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Bence oyuncularımızın önü açık. Bu arada tabii oyuncularımızdan en çok istediğimiz ki belki gelecekte bunlar çok iyi birer futbolcu olamayabilirler. İnşallah istiyoruz ki yetiştirebildiğimiz kadar oyuncular a takımlara gitsin. Çünkü bizim buradaki gayemiz ve gelecek projemiz şu; Bizim buradaki en önemli misyonumuz, kulüplerimizin profesyonel a takımlarına ve milli takımlara uluslar arası arenada yüksek kondisyona direnç gösterebilecek oyuncu geliştirmek ve yetiştirmek istiyoruz. Bütün plan ve çalışmamız bu yönde.

Tabii bu konuda federasyonumuzdan büyük destek alıyoruz. Sayın başkanımızdan (Yıldırım Demirören), sayın yönetim kurulumuzdan, özellikle Sayın Fatih Terim'den, Türkiye Futbol Direktörü Sayın Hocamız'dan büyük destek alıyoruz. Geçmişte bu programda büyük emeği geçmiş, değerli arkadaşlarımız, meslektaşlarımız var. Bu programı hep birlikte büyütüyoruz ve yürütüyoruz. Amacımız şu; gelişim bir anda olmuyor. Onun için sabır gerekiyor. Çünkü biz istiyoruz ki bu çocuklar doğru ellerde, doğru ortamlarda ve doğru iletişimde yetişsinler. Biz oyuncularımızın yönetilmelerini istemiyoruz, yönlendirilmelerini istiyoruz. Onun için gelecekte iyi birey, iyi vatandaş ve iyi birer futbolcu olsunlar."
Cihan

Editör: TE Bilisim