İstanbul'da okullar depreme hazır İstanbul'da okullar depreme hazır
İstanbul'da, Diyanet İşleri Başkanı'nın “sapıklık” olarak değerlendirdiği deizmi savunan bir dernek kuruldu.
Ülkemizde ''Deizim''in hortlamasının müsebbibi ''Siyasal İslam''dır. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki; seküler anlayışa sahip siyasi partiler ülkemiz gerçeği olan din olgusunu siyasal İslamcıların tekeline terk etmek gibi bir zafiyete düştüler.
Siyaseten seküler düşünen ama bireysel olarak iyi bir dindar olan gencin kendilerine aidiyet duyabileceğini düşünüp, hassasiyet göstermediler. 
Özellikle siyasette kolay yoldan başarı elde etmek için siyasi partiler, dini söylem ve ritüellerin kendilerine uzaklıkları veya yakınlıkları ölçüsünde konum belirlediler.
Dini anlamda kendilerini dindar veya muhafazakar olarak tanımlayan insanların değer atfettikleri kaidelerin, sadece siyaseten aidiyet duymadıkları partilerce sahiplenmeleri; bu da yetmeyip, onların elinde sürekli suistimal edilerek hırpalanması müthiş bir bıkkınlık yarattı. Bu bıkkınlık öyle bir had safhaya vardı ki; özellikle gençler anadan babadan gördükleri dini değer ve kavramları, karşı oldukları "Siyasal İslamcı" Siyasi parti ve kurumlarla bütünleştirdiler. Zamanla din deyince akıllarına ilk gelen Allah, Kuran, Sünnet değil bu değerler üzerinden siyaset yapan karşı cephe geldi. Bıkkınlık yaratan bu cephe, gençlerin iç dünyalarında hiçlik duygusu yarattı, doğal olarak famanevi bunalıma sürükledi.
Ailesinin temelinde dindarlık veya muhafazakarlık olan gençler, bir yere kadar aileden gelen bu hazır öğreti ile iç dünyası ile barışıklığını sürdürebildi ama İslami söylemlerle vücut bulmuş bir fetö gerçeği ve de AKP'nin siyasi parti olarak bu yapıyı; kandırılmış olsun veya olmasın  bir yerlere yerlere taşımış olması; özellikle muhafazakar veya dindar gençlerin iç dünyalarını allak bullak etmiştir.
İşte, maalesef allak bullak olmuş bu ruh hali gençlerimizi "Deizm" felaketine sürüklemiştir.
Peki çözüm nedir; siyaset kurumu, kirlenmiş elini "Din"in üzerinden çekmelidir; bu da Kamil anlamda laiklik kurumunu işler hale getirmekle mümkündür. Belki çok geç kaldık ama mümkündür. 

Mehmet Soral

Editör: TE Bilisim