Altın fırtınasının ortasında, Gümüşhane Altın fırtınasının ortasında, Gümüşhane
İstanbul Arnavutköy’de döküm sahasında görevli Gümüşhaneli 53 yaşındaki Sinan Çakır’ın hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetmesinin ardından, Sinan Çakır’ın ölümüne neden olan kamyon sürücüsünün tutuksuz yargılanması ve olaydan sonra tekrar aynı döküm sahasında kamyon kullandığı iddiası Sinan Çakır’ın ailesinin tepkisine neden oldu. Acılı aile, Çakır’ın ölümüne neden olan kamyon şoförünün tutuklanmasını istiyor.



Olay 27 Şubat tarihinde İstanbul Arnavutköy’de bulunan bir döküm sahasında meydana geldi. Bolluca’da bulunan hafriyat döküm sahasında görevli olan ve döküm sırasında kamyon şoförlerine yardımcı olan Gümüşhane’nin Söğütdalı köyü nüfusuna kayıtlı 53 yaşındaki Sinan Çakır, döküm sırasında kamyonun altında kaldı. İhbar üzerine ola yerine sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. Gümüşhaneli Sinan Çakır, olay yerinde hayatını kaybetti. Sinan Çakır’ın cansız bedeni Arnavutköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri de olay yerinde inceleme yaptı. Olayla ilgili kamyon şoförü ile birlikte 3 kişi gözaltına alındı.

‘BU ADAM İLERİDE BAŞKA ÖLÜMLERE DE SEBEP OLABİLİR’

Babasının hayatını kaybettiği kazada, olayın yaşandığı gün işlemlerin durdurulduğunu ve kamyon şoförü G.Ö.’nün bu yasağı dinlemeyerek döküm sahasına girdiğini söyleyen Serpil Çakır, kamyon şoförünün kazadan sonra tutuksuz yargılandığını ve bu süreçte de yine aynı firmanın kamyonlarını sürmeye devam ettiğini söyledi. İhmal zinciri içerisinde babasını kaybeden Serpil Çakır ve ailesi, Sinan Çakır’ın ölümüne neden olan kamyon şoförü G.Ö.’nün tutuklu yargılanmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyor. Şahsın olay günü gözaltına alındığını ve daha sonra hiçbir işlem yapılmadığını iddia eden Serpil Çakır, ‘’O gün sahada başka bir olay daha olduğu için işlemler durduruldu. İçeriye giren ve döküm bekleyen tırlar var. Babamın ölümüne neden olan kamyon şoförü G.Ö. ise, yasağı dinlemeyip sahaya girmiş ve buna engel olmaya çalışan görevlilerin de kamyonu üzerine sürmüş. Bütün uyarılara rağmen durmayarak, dökümün yapıldığı alana gitmiş. Alanda ise dikkatsiz bir şekilde geri geri manevra yaparken babamın ölümüne neden oluyor. Daha sonra bu şahıs gözaltına alınıyor, fakat tutuksuz şekilde yargılanıyor. Daha babamın kanı kurumadan, dışarda serbestçe dolaşıyor. Aynı kişi, aynı şirketin aracıyla yine döküm sahasında çalışmaya devam etti. Sen bir ailenin ocağını batırmışsın, bir kişinin ölümüne sebep olmuşsun ama hala gitmiş o bölgede çalışabiliyorsun. Biz aile olarak mahkeme sonuçlanana kadar G.Ö.’nün tutuklu yargılanmasını istiyoruz. Kazadan sonra eli titremeden direksiyon tutan bu adam ileride başka ölümlere de sebep olabilir’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim