‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Bitlis Beş Minare Mahallesi Ahmet Eren Bulvarı'nda tek katlı yıkık dökük bir evin damlayan iki gözlü odasında yaşayan 14 nüfuslu Güncü ailesi, uzanacak yardım elini bekliyor. Her gün evlerinin başlarına yıkılması tehlikesiyle karşı karşıya kalan aile umutla kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Yaşları 5 ile 15 arasında değişen çocuklarıyla birlikte her gün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan evde yaşayan ailenin tek geçim kaynağı ise cüzi miktarlardaki yardımlar. Çatısının toprak olması nedeniyle evin her tarafından sular damlarken, oluşan rutubet nedeniyle evdeki çocuklar sürekli hastalanıyor.

Eşinin bel fıtığı rahatsızlığı bulunduğunu, bu yüzden ağır işlerde çalışamadığını, yaz aylarında mevsimlik işlerde çalışarak evi geçindirmeye çalıştığını belirten Anne Ayşe Güncü, yetkililerden ve hayırseverlerden uzanacak yardım eli beklediklerini söyledi.
Herhangi bir maddi gelirleri olmadığını, yapılan yardımlarla geçinmeye çalıştıklarını anlatan Anne Güncü, çatısı çökmek üzere olan rutubetli evde eşi, yatalak kaynanası ve 11 çocuğuyla her geçen gün ölüm tehlikesiyle karşı karşıya yaşadıklarını ifade etti.

Evin, sular altında olduğunu, evin çatısının sürekli damladığını ve bu yüzden evin tamamen rutubetlendiğini kaydeden Güncü, “Bu yüzden çocuklarımla birlikte sürekli hastalanıyoruz. Doktora gittiğimizde kendimize iyi bakmamız gerektiğini söylüyorlar. Ancak kendimize iyi bakmak bir yana her gece ev başımıza çökecek diye gözümüze uyku girmiyor. Her gece ölüm tehlikesiyle yaşıyoruz. Herhangi bir maddi gelirimiz yok. Yapılan yardımlarla ayakta kalıyoruz. 6 çocuğum okula gidiyor. Onlar da perişan durumda. Ev soğuk, rutubetli, hayvan bağlasanız bu evde iki gün yaşayamaz. Hastalıktan ölür. Kaynanam yatalak, iyi bakılması gerekiyor. Ama biz kendi derdimizden onunla da ilgilenemiyoruz. Ne yapacağımızı, nereye başvuracağımızı şaşırmış durumdayız. Gelip durumumuza bakan çok kişi oldu. Hepsi tamam biz size ayardım edeceğiz diyip gittiler. Bir daha da gelen giden olmadı.” diye konuştu.

“BAŞBAKAN BİZE YARDIM ETSİN”

Evin küçük kızı 16 yaşındaki Çiğdem Güncü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek yardım talebinde bulundu. Kardeşleriyle ev yıkılacak diye gece uyuyamadıklarını anlatan küçük Çiğdem, şöyle konuştu: “Bu evde her gün hastalanıyoruz. Babam hasta ve işsiz, annem, kardeşlerim ve ninem yine aynı şekilde hastalar. Maddi durumumuz yok. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Evimizin her tarafı rutubet içinde. Evimizin içinin dışardan hiçbir farkı yok. Her tarafı çamur içinde. Bu yüzden de sık sık hastalanıyoruz. Bize yardım etsinler. Başbakanımız, valimiz, belediye başkanımız bize yardım etsin.”



Editör: TE Bilisim