Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Çatı formülünden geniş sosyal ve siyasal kesimler,cumhurbaşkanlığı için uzlaşma ararken,bu teşebbüs, siyasi tarihimize altın harflerle yazılırken, siyaset kurumuna gelecek için milli bir örnek olması gereken,bu teşebbüsü dinamitlenmiştir. Daha sonra benzeri teşebbüste bulunacaklara, çok kötü siyasal örnek olacak, partilerin ülke meseleleri konusunda bir araya gelebilmeleri tezi, maalesef koltuk hırslarına alet edilmiştir.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi bu gün dinlerken,irkildim hüzünlendim,kendisini bu fırsatçı yaklaşımdan dolayı gerçekten kınıyorum. Geniş halk kitleler üzerindeki sempatisi balon gibi sönmüştür. Bu ne telaş,bu ne acele,ne kaçıyor.


CHP çok olağan veya olağan üstü kurultay yapar, aday olur, şansını denersin, ama gerçekten siyaset kurumu, kişisel ihtiraslara alet edilmemeli, itibar kaybına daha fazla müsaade edilmemelidir. Türk milleti bu gelişmeleri ibretle izliyor ve herkes iç çekiyor,aslında çatı adayı değil Türkiye bir fırsatı kaçırdı.Bu seçimin kazananı Erdoğan değil kaybedeni Türkiye'dir. Buradan şu anlaşılıyor ki, henüz kullanılan oyların, mürekkebi kurumadan bu acele restleşme yapıldığına göre, seçimlerde yeterince Cumhurbaşkanı adayına destek verilmemiştir. Bu son derece üzücü, düşündürücü ve hüzünlü bir siyasi travmadır.Yani zaman zaman sayın Muharrem İnce'nin partili ve partisiz herkesin, partiler üstü yaklaşımı takdiri, boş bir avuntu ve hayale dönüşmüştür. Bu uzlaşmayı özümseyemeyen kafa yapısı mı CHP'yi yeni kitlelere açacaktır? Bu ancak partiyi dahada marjinal yapar.

Konuma yeteneği daha farklı meziyetlerle birleşmedikçe boş bir liderlik hayali olarak kalır. Böyle bir süreci iyi okuyamayan, kendini aşamayan, genel başkanlık hayali gören ihtiras ve nefis siyasi aklın önüne geçmiştir. Demek CHP tarafından, çatı adayına verilmesi gereken gerçek destek, bu arayışlara kurban gitmiştir. CHP genel başkanı sayın Kılıçdaroğlu'nun, çatı formülüne verilen destekten dolayı, siyasi linç hedefi haline gelmesi, uzlaşma ve milli mutakabat adına, utanç verici,fırsatçı bir parti içi, iç hesaplaşmaya dönüştürülmüştür.

CHP adına,dramatik bir kurumsal geri vitesi süreci izliyoruz.Bu örnek çatı adayı formülü ve uzlaşma, sosyal mukavele süreci, parti içi hesaplaşmalara, genel başkanlık tartışmalarına alet edilmemeliydi. Türk siyasi tarihi, bu küçük hesaplara rağmen, sayın Devlet Bahçeli başta, çatı adayı formülüne destek veren adayları, takdirle yazacak ve hatırlayacaktır.. Bu süreçte emeği ve katkısı geçen, sayın liderleri, ülkenin vatandaşı olarak, takdirle anıyor, tebriklerimi sunuyorum. Seçim kaybedildi, ama Türk demokrasisi,ülkenin ihtiyaç duyduğu bir dönemde, çok güzel bir siyasal uzlaşma ve işbirliği örneği yaşadı.

Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim