GÜNCEL

Hava sıcaklığı düşecek

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan lodos fırtınası bu gece etkisini kaybedecek. Ancak hava sıcaklığı düşecek. Türkiye genelinde hava sıcaklığının 10-15 derece birden düşeceği belirtildi.

Dün geceden itibaren yurdun büyük bir bölümünde etkisini gösteren lodos fırtınası bu gece etkisini kaybedecek. Ancak hava sıcaklığı düşecek ve yurt genelinde kar yağışı etkisili olacak. Pazar günü (17 Mart) yurt genelinde sıcaklığın 10-15 derece birden düşmesi bekleniyor.

Türkiye genelinde yarın (16 Mart) olumsuz ve tehlike yaratacak hava koşulları var. Marmara ile Ege bölgelerinde kuvvetli ve gök gürültülü yağacak yağmurların yanı sıra, Doğu Bölgesi’nde de karların erimesine bağlı taşkın riski sürüyor. Yarın gece, iç kesimlerde başlayacak kar yağışı ile birlikte Doğu Karadeniz'de de yağmurlar şiddetlenecek.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

Ukrayna üzerinden gelen soğuk hava dalgası bu gece Marmara’yı yarın da Ege Bölgesi’ni etkisi altına alacak. Pazar günü yurt genelinde sıcaklık 10-15 derece azalacak. Bu soğuma dolu ve kar yağışlarına neden olacak.

Kar yağışı yarın Kırklareli'nin kırsal kesimlerinde başlayacak, geceye doğru Marmara'nın dağları, Balıkesir, Bursa, Afyon, Kütahya, Bolu, Kastamonu boyunca etkili olacak.

Pazar günü ise İç Anadolu'nun geneline kar yağacak.

HAVA NE ZAMAN ISINACAK?