Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Işın Alben: Biz doğru şeyleri yaptığımız sürece iki rakibimizi de yenebiliriz A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Galatasaraylı basketbolcusu Işıl Alben, 2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde Fransa'nın Nantes kentinde karşılaşacakları Arjantin ve Kamerun'u doğru şeyleri yaptıkları takdirde yenebilecek güce sahip olduklarını söyledi.
Ayşe Cora ise olimpiyatlara gitmenin her sporcunun hayali olduğunu söyledi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, elemeler öncesinde hazırlıklarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda sürdürüyor. Milli takımın ve Galatasaray'ın başarılı basketbolcuları Işıl Alben ve Ayşe Cora, Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli basketbolcu Işıl Alben, "Olimpiyat her sporcunun hayalidir. Biz bunu daha önce gerçekleştirme şansı yakalamıştık ama orada biraz tecrübesiz kaldık. Şimdi önümüzde eleme maçları var ilk hedefimiz oradan çıkmak." ifadelerini kullandı.

Sezon içinde kendi kulüplerinde çalışmalarını sürdürdüklerini verilen arada da kişisel antrenmanlar yaptıklarını anlatan Alben, "Bugünden itibaren de Ekrem ağabeyin gösterdiklerini yapacağız. Yaklaşık bir ay süremiz var. Bu süreyi efektif şekilde kullanıp elemelere kadar hazır olacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Alben, nakipleriyle ilgili de Arjantin ile daha önce oynadıklarını hatırlatarak, "Avrupa basketboluna uzak oldukları için son hallerini bilmiyoruz. Ama biz doğru şeyleri yaptığımız sürece iki rakibimizi de yenebilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

AYŞE CORA: HER SPORCUNUN HAYALİ ORADA OLMAK

Ayşe Cora ise olimpiyatlara gitmenin her sporcunun hayali olduğunu söyledi.

Olimpiyatlara gitmeleri halinde ilk tecrübesi olacağını kaydeden Ayşe Cora, "Geçen sene de ilk kez A Milli Takım formasıyla Avrupa Şampiyonası'na gitmiştim. Orada çok heyecanlıydım, benim için çok büyük bir gururdu. Olimpiyatları düşünemiyorum bile çünkü her sporcunun hayali orada olmak. İnşallah ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. İnşallah milli takım için en iyisini yapmaya devam ederiz ve olimpiyat elemelerini de geçip olimpiyatlara katılırız." şeklinde konuştu.
Cihan

Editör: TE Bilisim