Katar Ulusal Petrol Şirketi ve Amerikan Exxon Mobile şirketi bugün Rum yönetimiyle 5. Parselde sondaj anlaşmasını imzaladı. Böylece yarısı Türk kıta sahanlığı içinde olan ve Kıbrıs Türklerinin de eşit hakkı bulunan 5. Parselin gaspçi Rum yönetimine ait olduğu Katar-ABD tarafından onaylanmış oldu.



Yani Katar ve ABD, Türkiye yerine Rum yönetimine destek vermiş ve onların iddialarını desteklemiş oldu. KKTC Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada bunu şiddetle protesto etti. TC Dışişlerinden şu ana kadar bir açıklama görmedim. Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar dönüşü yaptığı açıklamada bu durumu Katar ile görüştüğünü ve bu konuda bir sıkıntı olduğunu belirtmişti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamasında "Katar'ın güvenliği Türkiye'nin de güvenliğidir" demişti. Bu durumda Türk savaş gemileri Katar sondaj gemisinin güvenliğini de sağlayacak mı, yoksa Fransa ve İtalya sondaj gemilerine yaptıkları gibi Katar-ABD sondaj gemisi de kıta sahanlığımızdan çıkarılacak mı?

Katar-ABD-Rum'un imzaladığı bu anlaşma Türkiye'nin sırtından hançerlenmesidir Türkiye'ye saygısızlık ve düşmanlıktır, Ruma destek vermektir. Katar-ABD bu anlaşma ile gerçek ve güvenilecek bir dost ve müttefik olmadıklarını yeniden kanıtlamışlardır. Bu durumda Türkiye Katar'a sağladığı güvenliği yeniden gözden geçirmelidir. Oraya polis gönderme kararından vaz geçilmelidir.

Donanmamız kıta sahanlığımızdaki bu sondaja izin vermemelidir ve tabii Rum’da bu garabet durumu diline dolayarak bizimle işte böyle dalga geçer.

"Anlaşma bugün imzalandı. Bunu önleyeceği yönünde tehditler savuran Cumhurbaşkanı Erdoğan müttefiki ABD ve kardeşi Katar ile çatışacak mı, bekliyoruz" diyor. İki paralık Rum’un ağzına düştük, ona yanarım.

Sabahattin İsmail

Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?

Editör: TE Bilisim