İsrail PKK’lıları Gazze’de Paralı Asker Olarak Kullanıyor İsrail PKK’lıları Gazze’de Paralı Asker Olarak Kullanıyor
Çinli internet kullanıcılarının geçen yıl istenmeyen e-posta ve kişisel bilgilerin çalınması nedeniyle 91,5 milyar yuan (13,93 milyar dolar) kaybettiği bildirildi.

Her bir Çinli internet kullanıcısının geçen yıl 1 Temmuz ila bu yılın ilk yarısına kadar ortalama 133 yuan kaybettiği belirtildi. Çin İnternet Derneği'ne göre, söz konusu kullanıcılardan yüzde 9'unun ise 1000 yuandan fazla kaybetti. Açıklamada, her bir kullanıcının istenmeyen e-posta ve kişisel bilgilerin çalınması nedeniyle ortalama 3,6 saatini harcadığına dikkat çekildi. Ayrıca Çinlilerin geçen yıl istenmeyen e-posta ve kişisel bilgilerin çalınması nedeniyle toplam 91,5 milyar yuan (13,93 milyar dolar) zarara uğradığı kaydedildi.

Çin İnternet Derneği Başkan Yardımcısı Hao Zhichao yaptığı açıklamada, ülkede ilk yarıyılda her bir kullanıcıya her hafta istenmeyen 18,9 e-posta, 20,6 mesaj ve 21,3 telefon geldiği ifade edildi. Kullanıcıların yüzde 76'sının ise sahte web sitelerine yönlendirilerek kişisel bilgilerin çalındığının altı çizildi.

Vatandaşlara kurumlara ve web sitelerine kişisel bilgiler verilirken dikkatli olunması çağrısında bulunuldu. Ayrıca halka bilinmeyen yazılımların da indirilmemesi tavsiye edildi.

Çin İnternet Ağı Bilgi Merkezi'nin verilerine göre, 2015 yılında ülkede internet kullanıcı sayısı 688 milyona ulaştı.Cihan

Editör: TE Bilisim