24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Kulüpler Birliği Vakfı'nın Genel Kurul kararıyla genel merkez adresinin İstanbul'a alınması sonrası Vakfın İstanbul Maslak'ta yer alan yeni merkezi hizmete girdi.

Açılışa Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, GSGM Mehmet Baykan, Spor Toto Süper Lig kulüp başkanları, PTT 1. Lig Kulüp başkanları ve Türk futboluna hizmet veren bir çok sponsor markanın üst düzey yöneticileri davetliler hazır bulundu. Avrupa Kulüpler birliği Başkanı Lars Christer Olsson da açılışa katılırken, açılış töreninin ardından Kulüpler Birliği Vakfı yeni merkezinde ilk toplantısını gerçekleştirmek için toplandı.

DEMİRÖREN: ÇOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Açılışta konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler BirliğiVakfı'nın Türk futbolunun en önemli paydaşlarından biri olduğunu dile getirerek, "Kulüpler Birliği Vakfı'nı, uzun süredir hayalini kurduğumuz güzel bir mekana taşıdık. Biz çok büyük bir aileyiz, Kulüpler Birliği Vakfı da bu ailenin ağabeyi.Onun için Kulüpler Birliği Vakfı, futbolumuza örnek olması gereken bir kurum. Sağolsun Göksel başkan döneminde de toparlandı ve önemli adımlar atıyor." diye konuştu.

Demirören, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

GÜMÜŞDAĞ: 7 GÜN İŞBAŞINDAYIZ

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise yaklaşık bir yıldır hedefledikleri projeyi hayata geçirdiklerini kaydederek, "Merkezimiz haftanın 7 günü çalışacak. Bu yıl tarihimizde ilk defa yaptığımız özel sektör sponsorluklarıyla güçlenmeye başladık. Bu bizim için önemli bir işaret. Saygı ve birlik içinde olmanın meyvelerini aldığımıza inanıyorum. Bu ailenin parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Süper Lig AŞ projemizin arkasında sadece Kulüpler Birliği Vakfı yok, bu ailenin tamamı var. Her konuya 18 kulübün tamamı aynı açıdan bakamayabilir. Bu çok doğal bir şey. Fakat günün sonunda hepimiz aynı ortak amaç için burada bulunduğumuzu biliyoruz. Türk futbolunun hayrı adına hepimiz bir kulübün taraftarı olmaktan vazgeçip, Türk futbolunun tarafında oluyoruz. Bu güzel birliktelik için bir kez daha tüm kulüp ve yöneticilere teşekkür ediyorum." dedi.

Gümüşdağ da Hakkari'de şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, Demirören ve Gümüşdağ, vakfın yeni merkezinin açılış kurdelesini birlikte kesti.

BAKAN KILIÇ: SPORUN RUHU BİRLİKTİR, BERABERLİKTİR, KARDEŞLİKTİR

Gençlik ve Sporı Bakan Akif Çağatay Kılıç, Kulüpler Birliği Vakfı Ofisi açılışında spor camiasının ortaya koymuş olduğu birlik ve beraberliğin, ülke geneline yayılması adına örnek olması gerektiğini de söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kulüpler Birliği Vakfı'nın bu güzel organizasyonunda bir araya geldik. Burada göstermiş olduğumuz birlik ve beraberliğin, Türk futbol ve spor camiasının güzel kararlar alınmasına vesile olacak olan yeni bir mekâna sahip olacağız. Bütün kulüplerimizin, kulüp başkanlarımızın ve camialarımızın özellikle geçtiğimiz şu dönemde, sizlerden bir hükümet üyesi, bakan ve milletvekili olarak değil Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak bir ricada bulunuyorum; taraftarlarımız ve sporcularımız da dahil her türlü farklı fikir ayrılıklarınızı kenara koyun, bu ülkenin sizlerin ortaya koyacağı birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Bunu göstermemiz gerekmektedir. Sizlerin de üzerinize düşen bu sorumluluğu, yerine getireceğinize inancım da tamdır. Bizler size her konuda destek olmaya devam edeceğiz. Sporun ruhu birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Bizlerin hep beraber bunu ön plana çıkarması gerekmektedir. Bunu başaracak gücümüzün olduğunu bilmekteyim. Bu konuda Dünya'ya örnek olabileceğimize inanmaktayım. Bunu hem medeniyetimize, hem de kendimize borçluyuz."
Cihan

Editör: TE Bilisim