Göksu Sürücü Kursun’dan örnek dayanışma gecesi Göksu Sürücü Kursun’dan örnek dayanışma gecesi
 Kanun ile düzenlemelere göre ;
- Tek ders kursu vardı
- Teog kaldırılmıştı
- Temel Liseler mezun kursu yapıyordu
- KPSS ciler sadece memur hazırlıyordu
- Dil kursları dil hazırlığı yapıyordu
- Reklamla ilgili yasaklar vardı

Kanuni düzenleme yapılmaksızın Kursların kapatılacağı ve velilerin kayıt yaptırmamaları ilan edilince bir de alternatif ve mağduriyetleri giderici önlemler açıklanmayınca ;

Şimdi herkes brandalarla TYT-AYT-LGS hazırlık kursu diye ilana çıktı. Herkes sınavlara hazırlığa yöneldi. Tabiri caizse çorba oldu herşey. Artık mevcut durum denetimi imkansız hale geldi. Hapis yasağı gelse sanırım dışarıda serbest eğitim girişimcisi kalmaz. 

Buna sebep olan unsurlar ne peki ;
1- Eğitim deyince herkesin odaklandığı şey kursları yok etmek oldu. Meb’in işi sanki sadece bu. (Mevcut bakanımızın bunu istediğini pek düşünmüyorum) Lakin olay bu halde şuan.
2- Kanunen kalkmayınca en aza indirmek için yapılan düzenleme (tek ders kursu) girişimci ve velileri bunalttı. 
3- Teog paldır küldür bir günde kaldırıldı. Halbuki uzun yıllar çalışılan ve iyiye giden bir sistemdi.
4- Hukuki düzenleme yapılmadan sözle bir sektör kaldırılmaya çalışılınca sektör ve veliler arafta kaldı. Sınav orada dururken okullar nitelikli ve niteliksiz ayrılmışken konulan yasak aslında hiçbişeyi çözmediği gibi herşeyi daha içinden çıkılmaz yaptı. 
5- Sürekli değişen müfredatla yayıncılar ne yapacağını şaşırdı. Sabit bir bilim öğretimi neredeyse imkansız. Aynı müfredatla 2 yıl geçirilemiyor. Bu durumda veliler de güncel müfredat ve sınav sistemi yakalamaya çalışıyor. Ve bulabileceği en hızlı sistem özel sektör. Takviyesiz başarı neredeyse imkansız çünkü.
6- Girişimcilerin, öğretmenlerin ve bina sahiplerinin ekonomik ve iş kaygıları tavan yaptı adeta. Kimse elindeki işi ve kiracısını kaybetmek istemiyor. Yasaklar arttıkça ve mağduriyetlere çözüm önerilmedikçe direnç oluşuyor. 
7- Bir yıl kursa gitmek için bütçesini zorlayan veliler kurslar gidince ne yapacağını bilmiyor. Özel okula maddiyatı uymuyor.
8- Hemen hemen tüm kurs sektörüne milyonlarca lira ceza yazıldı ve cezaya razı olan bi sektör oluştu. 
9- Tüm bunların üzerine reklam yasakları da artık kendini ifade edemeyen, işini pazarlayamayan sindirilmiş bir girişimciliğe yol açtı ve girişimciyi ciddi bir şekilde MEB’i kandırmaya çalışmaya itti. KPSS altında kurs, dil altında kurs, tek ders yerine tüm ders derken insanlar ve sektör tuhaf hale geldi.
10- Belediyeler eğitim işine el atınca onu da siyaset gibi eline yüzüne bulaştırdı. Disiplinli bir hazırlık sistemi oluşturamayıp ihalelere kurban gitti eğitim.
11- Ruhsatlı kurumunda önce 3 ders, sonra 5 ders, sonra 1 ders ve sonunda hep kaldırmayla karşı karşıya kalan eğitim girişimcileri bunaldı. 
12- Şuan ruhsatlı kurumlar devletin öz evlatları olup illegal faaliyet yürütmemek için çaba gösteren girişimcilerdir. Amaçları öğrencileri başarıya götürmek, maaşları ödemek, kiraları ödemek ve mümkünse emekleri karşılığı para kazanmaktır. 

Olması gereken ;
Tüm paydaşların düşünüldüğü, hiç kimsenin mağdur olmadığı, herkesin ortada buluştuğu, ülke menfaatinin gözetildiği bir orta yol. Kursu kapatıyorsan girişimcinin yatırımını geri ver. İşsiz kalan öğretmene iş ver. Veliler için de çocuklarını yarışmaktan uzaklaştıracak bir sistem sun. Yok bunlar olmuyorsa özgür bırak ve sadece denetle.

Yani ;
Eğitimin felsefesini ortaya koyup, kurallarını belirleyip denetlemek kolay ve gerekli olan, sürekli yama yapıp, alternatif ortaya koymadan belirsizlik oluşturmak zor olan.

Editör: TE Bilisim