‘Türk Kimliğinin Kaynakları’ ‘Türk Kimliğinin Kaynakları’
Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi nedeniyle 2. Ordu Komutanlığı Karargahında görevli 20 asker daha tutuklandı. Malatya’daki darbe girişiminden dolayı şimdiye kadar aralarında 2. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Huduti ile birlikte 5’i general olmak üzere toplam 36 askeri personel hakkında tutuklama verildi. Tutuklanan erler, “Bize kim gelirse gelsin ateş açın emri verildi” dediler.

20 ASKER DAHA TUTUKLANDI
FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2. Ordu Komutanlığı Karargahı’nda gözaltına alınan ve aralarında rütbelilerinde bulunduğu 22 asker Malatya Adliyesine çıkartıldı.
Savcılıktaki sorgularının ardından "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birliğini bozmak, devlete karşı tahrik, askeri tesisleri tahrip ve düşman askeri hareketleri yararına anlaşma, anayasayı ihlal, cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan, silahlı terör örgütüne üye olmak, silah sağlama, suç için anlaşma, askeri komutanlıkların gasbı, askeri itaatsizliğe teşvik suçlarına iştirak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 22 askerden 20’si hakkında tutuklama kararı verilirken, 2’si ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

“KİM GELİRSE ATEŞ AÇIN EMRİ VERİLDİ”
Erlerin vermiş oldukları ifadelerde, “Bizi koğuşa kilitlediler. Çıkarttıktan sonra kim gelirse ateş açılması için emir verildi” dedikleri öğrenildi.
2. Ordu Komutanlığı Karargahındaki darbeci grubun polis ile yaklaşık 10 saat silahlı çatışmaya girmesini ardından başlatılan soruşturma sonucunda 5 general arasında yer alan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile beraberindeki 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili ve 2.Ordu Kom. Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş ile birlikte toplam 36 askeri personel tutuklanmış oldu.



Cihan

Editör: TE Bilisim