Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 

RİZE'de MHP'den Belediye Başkan Adayı olan Dr. Zelkif Akgül'ün İl Sağlık Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak çalışan eşi Sibel Akgül önce görevden alınarak aynı kurumda düz memur olarak görevlendirildi, ardından da bir hastaneye ebe olarak atandı. Olayın siyasi nedenlerle yapıldığını öne süren Zelkif Akgül sosyal paylaşım sitesinde, "Rize'ye neden hiçbir zaman vali atanmaz, hep AKP militanı atanır" diyerek, sorumlu tuttuğu Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya tepki gösterdi.



Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nde 15 yıldır çeşitli görevler yapan ebe kadrosundaki Sibel Akgül önce Tedavi Hizmetleri Şubesi'ndeki müdürlük görevinden alındı. Ardından İl Sağlık Müdürlüğü'ne düz memur olarak ataması yapılan Akgül, önceki gün yine görevden alındı ve bu kez Rize Devlet Hastanesi'nde ebe olarak görevlendirildi.

'RİZE'YE NEDEN VALİ ATANMAZ'

Eşinin görevden alınma nedeninin siyasi olduğunu öne süren, MHP Rize Belediye Başkan adayı olan Dr. Zelkif Akgül, sorumlu tuttuğu Rize Valisi Ersin Yazıcı hakkında sosyal paylaşım sitesinden sert paylaşımlarda bulundu. Zelkif Akgül, 'Rize'ye neden hiçbir zaman vali atanmaz, hep AKP militanı atanır' ve 'Yeter artık, Rize Valisi siyasetçi eşi ile uğraşıyor' ifadelerine yer verdi.  Zelkif Akgül, Vali Yazıcı'ya eşini görevden alması konusunda baskı uygulandığını da iddia etti.

Editör: TE Bilisim