24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Boks Erkek Milli Takımı, Brezilya’da düzenlenecek Rio 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde son kota müsabakaları için Venezuela’da ringe çıkıyor. 3 sıklette ringe çıkacak sporcular kendi kategorilerinde ilk 3’e girmeleri durumunda kota hakkı kazanacak.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 40 ülkeden 79 sporcunun katılacağı bu önemli organizasyonun 8 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirterek, amaçlarının olimpiyatlar öncesinde buradan da kota alabilmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 56 kiloda İbrahim Gökçek, 60 kiloda Yasin Yılmaz ve 75 kiloda Önder Şipal ile temsil edileceğini ifade eden Başkan Gözgeç, şöyle devam etti:

"Bugün itibariyle Rio Olimpiyatları’na 6 sporcuyla katılma hakkını kazandık. Şimdi olimpiyatlar öncesinde son duraktayız. Venezuela’da 3 sıklette ringe çıkıyoruz. İbrahim Gökçek ilk maçında Kore’den Sangmyeong Ham, Yasin Yılmaz ilk maçında Porto Riko’dan Javier Jose Rosario ve Önder Şipal ise Venezuela’dan Pinto Saavedra ile karşılaşacak.

Her sporcu kendi sıkletinde ilk 3’e girmesi halinde kota almaya hak kazanıyor. Sporcularımız iyi bir kamp dönemi geçirdi. Amacımız burada mümkün olan en üst sayıda kota ile ülkemize dönmek. Tüm sporcularımıza bir kez daha başarılar diliyor, yollarının açık olmasını temenni ediyorum."
Cihan

Editör: TE Bilisim