Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
 Bak Murat İde...

 Senin parayla bağlı olduğun yere ben kanımla bağlıyım. Sen maaşın kesilince çeker gidersin, ben nefesim kesilince. Yani canım çıkınca. Farkı anladın mı? Türkçem iyi değilmiş, imlam bozukmuş. Varsın öyle olsun. İmlamız bozuk olsun da, yeter ki kanımız bozuk olmasın.

Cildimiz bozuk olsun da, yeter ki kalbimiz bozuk olmasın. Farkı anladın mı?
 Benim değişen mevsimlere göre giydiğim farklı farklı siyasi takım elbiselerim maskelerim yok.

Bir tek yüzüm var. Nabza göre şerbeti, adamına göre muameleyi bilmem.

Neysem oyum. Farkı anladın mı? Sen Bornova’da iki polis katili Devsolcu Hamiyet Yıldız için diğer devrimci arkadaşlarınla Cumhuriyet gazetesinde acı paylaşırken, ben ülkü yolunda düştüğüm zindanlarda ülküdaşlarımla birlikte hürriyet özlemi paylaşıyordum. Farkı anladın mı?
Sana Devsolcu Hamiyet desem bilirsin de Halil desem, Cevdet desem, Selçuk desem, Ali Bülent desem, Ahmet desem, İsmet desem, Cengiz desem, Mustafa desem, Fikri desem bilmezsin. Farkı anladın mı?

Ben ülküdaşlarımla bu vatanı, bu milleti, bu dini canımdan çok sevmenin bedelini işkencehanelerde öderken, sen İstanbul Basın Yayın’da devrimci kardeşlerinle birlikte sözde faşizme karşı direniş hatları kuruyordun.

Farkı anladın mı?
Bak Murat İde!

Ben yanlışımla da, doğrumla da hep buradaydım, buradayım, burada olacağım.

Ya sen? Çalıştırdığın HDP’liler gibi bir gün buradan çekip gittiğinde şimdi meslek icabı bastırdığın asıl diline dönmüş olacaksın. Hancı-yolcu misalindeki gibi. Farkı anladın mı?
Hadi dününü unutalım diyelim. Ama genlerin seni bırakmıyor ki.

Ülkücülerin ekmeğini topluyorsun, o ekmeği, solcularla, HDP’lilerle paylaşıyorsun.

Sonra da sövdürüyorsun. Farkı anladın mı?

Evet meczupluksa, ben meczubum, ülkücü hareketin meczubu. Senin kafanın asla basmayacağı bu fikre gönlümüz düştüğünde çocuktuk.

Yaşımız kaç olursa olsun hala çocuğuz. Seni telaş içinde ‘abilerim, ablalarım’ diye yalvardığın insanlar bizi iyi bilir. Eksikliğimiz varsa, senin gibi her fikrin profesyoneli olamadık. Farkı anladın mı?

Sana Bilal’e anlatır gibi anlattım. İnşallah anlamışsındır.

Saygılarımla..

İsmail Türk

Editör: TE Bilisim