“Sabri Şenel: Trabzon’dan Gelen Dost Ziyareti, Geleneksel Değerlere Saygının İfadesi” “Sabri Şenel: Trabzon’dan Gelen Dost Ziyareti, Geleneksel Değerlere Saygının İfadesi”
 KORKUTUCU VE MÜJDELEYİCİ BAZI MESAJLARIN  ARKA  PLANI 
(Lütfen uyanık olalım.)

  Bu günlerde  "en az 10 kişiye bu mesajı gönder, gönderdikten sonra  .. dakika içerisinde mucize göreceksin" mesajlarına sıklıkla rastlanılıyor. Bu mesajların nereden ve niçin gönderildiğini hiç düşündük mü? 1960 larda daktilo ya da el yazısıyla 7 nüsha çoğaltılıp 7 kişiye dağıtılması istenen "ŞEYH AHMET VASİYETNAMESİ" başka isimlerle devam ettirilirken şimdilerde başka versiyonları sosyal medyada kol geziyor. Bu gönderiler muarızlarca inançlarımıza bağlılığımızı kırmak; İslâm'ı müslümanlığın gözünden ve gönlünden düşürmek amacıyla gönderiliyor:

"İslâm'ı nasıl küçük düşürürüz ve İslâm'a nasıl hükmedebiliriz?" başlığı altında yapılan bu faaliyeti plânlayan yabancı uzmanlar diyorlar ki:

"Bizim gece gündüz WhatSapp, Facebook, Messenger vb. sosyal medya hesapları üzerinde İslâm'ı müslümanların gözünde küçük düşürmek için ciddi bir şekilde çalışan elemanlarımızla Arapça, Türkçe, Urduca, Hintçe ve Farsça gibi dünyada müslümanların konuştuğu bütün dillerde mesajlar hazırlarız. Bu mesajlarda Kur'an'dan ayetler, hadisler ve Müslüman din alimlerinin gerçek sözlerini yazar, sonunda da bu mesajı en az 10 kişiye göndermesini isteriz. Şayet bu mesajı en az 10 kişiye gönderirsen 45 dakika içerisinde bir mucize göreceksin, bu tecrübeyle sabit ve kesindir, deriz. Göndermeyeni başına gelecek bir felaketle korkuturuz. Süreyi özellikle kısa bir zaman dilimi için sınırlarız ki Müslüman ne bir mucize ne de  hiç bir şeyin olmadığını görüp anlasın ki Kur'an, hadisler ve din alimlerinin söylediği şeyler sadece hurafeden ibaret algısı oluşsun. Hepsi boş, hepsi aldatma, hepsi yalanmış desin. Böylece zaman zaman bu tarz mesajları tekrar tekrar göndeririz. Neticede müslümanların akidelerini sarsarak, onları hayal kırıklığına uğratırız. Artık anlarlar ki dinleri onlara aldatma ve seraptan başka bir şey vermiyor."  

Yardımı yalnız Allah (cc) dan isteyen Müslüman kardeşlerim bundan sonra gelecek bu tarz mesajları imha edelim ve asla kimseyle paylaşmayalım.

Lütfen bu mesajı kardeşlerimizi bilgilendirmek için  paylaşalım. Başka dillere tercüme edilerek paylaşılmasını da arzu ederim. 

Her iki dünyada tüm güzellikler sizinle, tüm kötülükler sizlerden ırak olsun. 
Allah'a Emanet Olunuz.

Editör: TE Bilisim