Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Fenerbahçe’nin yeni transferi Roman Petrovich Neustadter, kendisini 3 yıllığına sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Rus oyuncu akşam saatlerinde de Topuk Yaylası'ndaki takımın kampına katılacak.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde yöneticilerden Şekip Mosturoğlu ile birlikte basının karşısına çıkan Alman asıllı Rus futbolcu, sözlerine Türkçe olarak "Günaydın" diyerek başladı.

Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Neustadter, "Üzerimdeki bu formayı giymiş olmaktan dolayı gururluyum. Harika bir stadımız var. Dev bir kulübe geldiğimi düşünüyorum. Gelenekleri olan ve çok büyük taraftarı olan bir kulübe geldim. Takımlarını en iyi şekilde desteklemeye çalışan, takımlarının her zaman arkasında olan taraftarları olan bir kulübe geldim. Bu takıma katkı sağlamak ve yardımcı olmak istiyorum. Zaten bunun için buradayım. Takım arkadaşlarımla beraber, hocamızla beraber, takım halinde tüm taraftarlarımızın mutluluğu için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Benim de düşüncem bu. Her birine yardımcı olmak, destek olmak istiyorum. Birlikte umarım başarılı olup bu mutlulukları yaşayabiliriz. Benim burada olma sebebim bu." dedi.

İlk açıklamalarının ardından 3 yıllık sözleşmeye imza atan 28 yaşındaki Roman Petrovich Neustadter, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Neustadter, orta saha da mı, yoksa stoper de mi kendini daha rahat hissettiği şeklindeki bir soruya, "İki pozisyonda da oynayabiliyorum. Aslında bu zamanda hangi pozisyonda oynadığınız çok da fark etmiyor. Ben her iki pozisyonda da oynayabilecek taktik bilgisine sahibim." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Hangi pozisyonda oynarsam oynayayım, ne yapmam gerektiğini, benden neler beklendiğini gayet iyi biliyorum. Schalke’de Höwedes sakatlandı ve stoperde oynayabilecek başka bir oyuncu yoktu. Hoca bu pozisyonda beni uygun gördü, beni savunmanın ortasında oynattı. Ben savunmanın ortasında oynamaya başladığımda takım 2-3 maç kazandı ve işler iyi gitti. Çok iyi bir performans gösterdik. Ben de orada başarılı olduğumu düşünüyorum ve stoperde devam ettim. Kendimi takım oyuncusu olarak nitelendiriyorum. Hocamızın bana nerede ihtiyacı olursa ben orada görev yapmaya hazırım. Takımın ihtiyaçları doğrultusunda hem stoperde hem orta sahada oynayabilirim."

"ŞU ANDA BURADA OLMAK BANA İNANILMAZ GELİYOR"

Fenerbahçe’ye imza atarken gelecek için neler planladığı şeklinde bir soru yöneltilen Alman asıllı Rus futbolcu, yeni bir sözleşme imzalarken, 'sözleşme süresi ne zaman bitecek' diye düşünmediğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Futbolda neler olacağını hiçbir zaman bilemezsiniz. Futbolda çok net doğrular gibi bir şey yoktur. Ama Fenerbahçe ile çok iyi bir görüşme süreci gerçekleştirdik. Ben her zaman söyledikleri şuydu; 'Büyük bir aileye geliyorsun.' Bana bunu anlattılar. Çok büyük taraftarlara sahip olan, güzel tesisleri olan, iyi bir hocası olan, çok iyi bir takımı olan bir yere geldiğimi anlattılar. Bu kulüpten bu şekilde bahsettiler ve bu kulübün başarı istediğini söylediler.

Bunlar, Schalke’den Fenerbahçe’ye gelme sebeplerimdi açıkçası. Biraz da inanılmaz geliyor bana şu anda hala burada olmak. Çünkü gerçekten çok büyük bir kulübe geldim. Gelenekleri büyük bir kulübe geldim ve burada olmaktan dolayı gerçekten gurur duyuyorum. Fenerbahçe’nin beni buraya getirme isteğinden dolayı mutluyum."

"TÜRKİYE'DE FENERBAHÇE'DEN BAŞKA BİR KULÜPLE KONUŞMADIM"

Fenerbahçe’ye transferinden önce Türkiye’de adı uzun süre Galatasaray’la da anılan Neustadter, sarı kırmızılı kulüple görüşüp görüşmediği hakkındaki soruya şu cevabı verdi:

"Futbolda çok fazla dedikodular olur. Başka takımlarla konuştuğum doğru, ama Türkiye’den başka bir takımla konuşmadım. Fenerbahçe’nin ilgisini duyduğumda menajerime direkt bu konu hakkında şunu söyledim; 'Hemen gidelim ve Fenerbahçe’yle görüşelim.' Zaten Almanya dışında oynamak istiyordum ve Fenerbahçe de bence bu konuda benim için en iyi adım oldu."

Bu arada Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Roman Petrovich Neustadter’in sarı lacivertli kulüpte 33 numaralı formayı giyeceği açıklandı. İmza töreninin ardından sahaya geçen ve objektiflere pozlar veren Roman Neustadter, daha sonra sarı lacivertli ekibin sezon öncesi hazırlık kampına katılmak için Topuk Yaylası’na doğru yola çıktı.

Neustadter imza töreninden önce ise sağlık kontrolünden geçti. Ulus'taki Liv Hospital'da yapılan sağlık kontrollerinde öncelikle kan değerlerine bakılan Roman Petrovich Neustadter, ardından solunum ve efor testinden geçti. Daha sonra da genel cerrahi ve dahiliye muayenelerinden geçen oyuncunun sağlık kontrolleri bu şekilde tamamlandı.
Cihan

Editör: TE Bilisim