Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında düzenlenen ‘Okul Spor Faaliyetleri’ futsalda mücadele eden Özel Serhat Nevbahar Koleji rakiplerini yenerek Van birincisi oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları sonucunda kurulan komisyon tarafından Okul Spor Faaliyetleri’nin Yıldızlar Futsal etabı sona erdi. 21 branşta minikler, küçükler, yıldızlar ve gençlerde kız erkek öğrenci sporcularla yapılan Okul Sporları Futsal’da renkli görüntülere sahne oldu.

Karşılaşmaların yapıldığı Erciş yolu üzerinde bulunan Güzel Sanatlar Spor Lisesi öğrencileri de karşılaşmaları yakından izlerken, takımlarına destek vermek için tribünlerde bulunan öğrenciler ise maç boyunca tezahüratlarını eksik etmediler.

Okul Sporları Faaliyet Programı hakkında değerlendirmelerde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, güzel bir final karşılaşmasına şahit olduklarını ifade ederek futsal branşında katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Aslan Sinir, şöyle konuştu:

"Daha önce pek alışık olmadıkları bir branşta gençleri bir araya toplamanın mutluluğu içerisindeyiz. Sporun bir araç, bir eğlence dalı olduğunu öğrencilerimize göstermiş olduk. Onlarda belli bir noktaya geldiklerini gördüler. Hiçbir sıkıntı olmadan eğlenerek futsal oynadılar.

Birinci olan Özel Serhat Nevbahar Kolejini’de Van’ı temsilen grup ve Türkiye Şampiyonası’na katılacaklarından dolayı şimdiden başarılar diliyorum. Burada herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamasında gayret sarf eden öğretmenlerimiz , emniyet mensuplarımız ve sağlık personellerimize ayrıca teşekkür ediyorum.”

Açıklamaların ardından kupa törenine geçildi. Müsabakalarda Futsal Erkeklerde birinci olan Özel Serhat Nevbahar Koleji'nin kupasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir verirken, ikinci olan Muradiye Atatürk Orta Okulu’nun kupasını ise Öğretmenler Evi Müdürü Cihat Aras verdi. Üçüncü olan Çaldıran Hafsa Hatun Kız YİBO ise kupasını Muradiye Atatürk Orta Okulu Müdürü Yaşar Alpdoğan’dan aldı.

Editör: TE Bilisim