Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Afrika kıtasının batısında bulunan Nijer'deki Sahra Çölü'nde aç ve susuz kalan 34 göçmenin hayatını kaybettiği bildirildi.

Nijer hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Cezayir sınırının yakınındaki küçük bir çöl kasabası olan Assamakka'nın 40 kilometre kadar yakınında 34 cansız beden bulunduğu bildirildi. Cesetlerin göçmelere ait olduğu ve şahısların aç ve susuz kaldıklarından dolayı hayatlarını kaybettikleri açıklandı. Ölenlerden 9'unun kadın, 20'sinin ise çocuk olduğu aktarıldı. İçişleri Bakanı Bazoum Mohammed mültecilerin, aynı grupta bulunan insan kaçakçılarının kendilerini terk etmesi nedeniyle susuz kaldıkları ve bu nedenle hayatlarını kaybetmiş olabileceğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada mülteciler, yolda karşılacakları riskler, kaçakçılar ve aracılara karşı uyarıldı.

Nisan ayında çoğu çocuklardan oluşan 153 kişiyi taşıyan bir kamyonun ele geçirildiği bildirilmişti.

Geçen yıl Akdeniz'e ulaşmaya çalışan 33 mülteci, Nijer ve Cezayir sınırı yakınında ölü bulunmuştu. Ekim 2013'te Cezayir'e ulaşmak için çölü geçmeye çalışan ve çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 92 göçmen açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybetmişti.Cihan

Editör: TE Bilisim