Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Galatasaray Teknik Direktörü Johannes Olde Riekerink, Fenerbahçe ile berabere kaldıkları maçın ardından Podolski’nin attığı golün ofsayt olmadığını ve karşılaşmanın hakeminin sonuca etki ettiğini söyledi.

Sarı kırmızılı takımın Fenerbahçe ile oynanan erteleme maçının ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Hollandalı teknik adam, "İki şekilde bu maçı değerlendirebilirsiniz. Rakibimiz Fenerbahçe şampiyonluk için mücadele ediyor. Çok iyi bir dönemde olduğumuzu söyleyemeyiz. Son iki maçımızdan sonra söylediğimiz şey vardı. Dengeyi bulmamız lazımdı. Sahada bir takım yoksa tabi ki dengeyi bulamazsınız. Mutlaka geliştirmemiz gereken noktalar var. Bugün takımımla gurur duydum. Bazı oyuncularımız eksikti. Farklı pozisyonlarda oynamak zorunda kalan futbolcularımız oldu. Bugün sahada bir takım vardı. İlk yarı Podolski’nin attığı gol var onun ofsayt olmadığı söyleniyor. Çok üzücü bir durum. Ben bir takımı nasıl kurarım oyuncular takım görüntüsü verirse kurarım. Yaptığımız hatalar yok muydu tabiki vardı. Maça geldiği zaman ruhlarını ortaya koydular. Şu an içinde bulunduğum hissiyat ile Eskişehirspor maçından sonra bulunduğum hissiyat çok farklı." şeklinde konuştu.

HAKEM KARARLARI

Bir gazetecinin "Maçın hakeminin kararları maçı etki etti mi?" şeklindeki soru üzerine tecrübeli hoca, "Hakem sonuca etki etti. Golümüzü vermedi." cevabını verdi. Riekerink, derbinin maksimum sonucun bu olduğunu da kaydetti.

GALATASARAY’DAKİ GELECEĞİ

Başka bir gazetecinin, "Galatasaray’daki geleceğinizi nasıl görüyorsunuz?" sorusuna da Hollandalı teknik adam, "Galatasaray’ın akademi direktörü olarak bana yaptığı tekliften dolayı mutluyum. Mükemmel bir iş yapıyorum. Bir lisans sıkıntısı yaşandı. Ben orda yardım için oradaydım. Benden bu yardımı istediler. Orhan hoca alt yapıda da bana yardımı oldu. Yönetim bu yardımı isteyince inanılmaz mutlu oldum. Sezon sonuna kadar yardım için buraya geldim. O yüzden sezon bittikten sonra akademinin başındaki görevime geri döneceğim." karşılığını verdi.

Türkiye Kupası'nda ve Avrupa kupalarına katılma adına mücadelelerinin devam ettiğini belirten Riekerink, "Ligde dördüncülük beşincilik olabilir. Türkiye Kupası’nı almak istiyoruz. İkisini de teraziye koyduğunuz zaman ikisi de eşit ağırlıkta." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Takımın başına gelmenizde Sneijder’in menajerinin etkisi olduğu ifade ediliyor" demesi üzerine Hollandalı hoca, "Buna kesinlikle katılmıyorum. Kimse beni tavsiye etmedi. Benden önce konuşulan isimler oldu onlar gelmedi. Kimsenin etkisi olmadı." cevabıyla sözlerini tamamladı.Cihan

Editör: TE Bilisim