Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Romanya, 1918 yılında Transilvanya’nın Romanya Krallığı ile birleşmesinin 96’ıncı yıldönümünü, gösterişli bir törenle kutladı. 1 Aralık Romanya Milli Günü nedeniyle Bükreş Parlamento sarayı önünde bulunan Anayasa Meydanı'nda askeri geçit töreni düzenlendi.

Romanya milli günü için Romen Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Romanya İstihbarat Teşkilatı'nın toplam 2 bin 800 Romen personeli geçit törenine katıldı. Türkiye, Fransa, Polonya Moldova ve Amerikan askeri birlikleri de geçit törenine katıldılar. Türkiye'den törene Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına ait bir tören takımı iştirak etti.

Romanya ordusu, son teknoloji ürünü askeri araçlarla gövde gösterisinde bulundu. Kutlamalara 280 askeri araç eşlik etti. Yoğun kar yağışı altında yapılan kutlamalar Cumhurbaşkanı Train Basescu'nun askeri selamlaması ile başladı. Romen Milli Marşı sonrası Romen ve konuk askeri birlikler geçiş yaptı. Romen ordusunda kullanılan tank ve ağır silahlı araçların geçişiyle devam eden törende Romen polisi itfaiye ve istihbarat birlikleri de yerini aldı. Atlı polis ve jandarma ekipleri geçişi sonrası tören sona erdi.

Romanya, 1 Aralık'ı milli gün olarak, 1989’da Komünist Parti'nin düşmesinden sonra resmi olarak kutlamaya başladı.

Editör: TE Bilisim