Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
İtalya Serie A ekiplerinden Roma'da geçirdiği 2 yıllık kiralık dönemini tamamlayan ve Fenerbahçe'ye geri dönen Salih Uçan, yeni sezona iddialı hazırlanıyor.

Basın mensuplarıyla yaptığı sohbette önemli açıklamalar yapan Salih, Roma'da kendini geliştirdiğini söylerken, "İsmail Kartal döneminde takımda kalsaydım, şampiyon olurduk." diye konuştu. Roma'da fazla forma şansı bulamamasına karşın kendisini geliştirdiğini ifade eden genç oyuncu, "Roma'da oynasaydım zaten dönmezdim." dedi.

İtalya'daki antrenman sisteminden övgüyle bahseden Salih Uçan, "Oradaki antrenmanlar beni geliştirdi. Daha sert ve daha yüksek tempoda çalışıyorduk." derken, Türkiye'ye daha güçlü döndüğünün sinyallerini verdi. Milli futbolcu Roma'da fazla süre alamadığı eleştirilerine ise "İnsanlar Salih oynayamadı diye düşünüyor. Benim oynadığım pozisyonda Pjanic 40 milyona gitti, Nainggolan Belçika'nın orta sahası. Ben orada süre aldığım her maçta her zaman iyi oynadım." şeklinde yanıt verdi.

Salih uçan son olarak eski Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal'ı hatırlatarak, "O dönemde takımda kalsaydım şampiyon olurduk." ifadelerini kullandı.

VAN DER WIEL: ŞAMPİYONLUK YAŞAMAYA GELDİM

Fenerbahçe'nin yeni transferi Gregory van der Wiel ise Türkiye'ye şampiyonluk yaşamak için geldiğini belirtti.

Fenerbahçe'nin, Paris Saint-Germain'den transfer ettiği Gregory van der Wiel basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında hedeflerini anlattı. Sarı lacivertli formayla şampiyonluk yaşamak istediğini söyleyen Van der Wiel, kadrolarının bunun için yeterli olduğunu belirtti.

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Hollandalı oyuncu, takımdaki ortamdan da övgüyle bahsetti. Takım arkadaşlarıyla iyi anlaştığını söyleyen Van der Wiel, "Şimdi hep beraber yeni bir sistemi inşa etmek için çalışacağız." diye konuştu.

Fenerbahçe'den ayrılan Gökhan Gönül ile karşılaştırılmasına anlam veremediğini söyleyen tecrübeli sağ bek, Paris Saint Germain'de üst üste 6 şampiyonluk yaşadığını hatırlayarak, "Kariyerim ortada, baskı hissetmiyorum." sözleriyle iddiasını ortaya koydu.

Kariyerinden 15'ten fazla kupa kaldırdığının altını çizen Gregory van der Wiel, "Benden önce burada kimin oynadığına bakmıyorum. Üzerimde herhangi bir baskı da hissetmiyorum. Kulübüm için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım." ifadelerini kullanarak, kısa zamanda kalitesini taraftara göstereceğine inandığını söyledi. Van der Wiel, yeni transferlerle birlikte çok güçlü bir savunma hattına kavuştuklarını da sözlerine ekledi.

İstanbul'dan etkilendiğini de vurgulayan Van der Wiel, "Buradaki ilk günlerim gayet güzel. Burası harika bir şehir ve keşfetmek için sabırsızlanıyorum. İstanbul'a daha önce gelmemiştim, gerçekten çok büyük bir şehirmiş." ifadelerini kullandı.
Cihan

Editör: TE Bilisim