Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Teknik direktörler Rıza Çalımbay ve Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında geçen şampiyonluk yarışında siyah beyazlıları önde görüyor.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Bursaspor'un eski teknik adamı Ertuğrul Sağlam, İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nun 'Sporcu beslenmesinin performansa olan katkısı' adlı konferansa katıldı.

Teknik adamlar Ertuğrul Sağlam ve Rıza Çalımbay, Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş'ın Bursaspor'la Vodafone Arena'da oynadığı maç öncesinde siyah beyazlı kulüp tarafından plaketle ödüllendirilen Ertuğrul Sağlam, yeni statla ilgili, "Özellikle son dönemde devletimizin katkılarıyla spora ciddi anlamda yatırım yapılıyor. Yeni statlar Türk sporunun hizmetine sunuluyor. Bitmek üzeri olan birçok stat da var." diyerek, şöyle devam etti:

"Tabii yıllarca en önemli sıkıntılarımız tesis yetersizliği ve statlarımızın çağ dışı olmasıydı. Ciddi yatırımlar var en sonunda biz İnönü Stadı olarak yaşadık biliyoruz Vodafone Arena da Türk sporunun hizmetine açıldı. Dileğimiz bu tür yatırımların devam etmesi bu yatırımların kalitesi doğrultusunda ortaya iş ve başarı çıkarılması. Bu bağlamda emeği ve hizmeti geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah yeni açılan statlarımızda da orada da takımlarımızın ortaya iyi futbol, futbol adına güzel davranışlar, taraftarlarımızın da o statların kalitesine yakışır davranışlar göstererek Türk futbolunu daha yukarılara çıkarmamız gerekiyor."

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışıyla ilgili de konuşan Ertuğrul Sağlam, "Son haftalarda hep beraber gördük ve yaşadık. Özellikle şampiyonluk yarışında iki takım peş peşe puanlar kaybetti. Baktığımız zaman Beşiktaş durum itibariyle bir adım önde görünüyor. Ama kalan 6 haftada puan kaybetmeyeceğinin garantisi de yok. Bundan sonraki haftalarda daha az hata yapan bu baskıyı bu stres ortamını daha iyi yöneten takım ipi göğüsleyecek görüntü itibariyle Beşiktaş Fenerbahçe'den bir adım daha önde görünüyor." dedi.

RIZA ÇALIMBAY: BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYON OLACAĞINA İNANIYORUM

Son iki haftada ligde oynadıkları Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor maçlarını kazanan Kasımpaşa'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay da takımının performansıyla ilgili, "Ligin ikinci yarısında kadromuzu istediğimiz şekilde kuramadık. Sakatlıklar olsun cezalılar olsun bayağı sorunlar yaşadık. İlk defa iki maç hem Beşiktaş hem de Akhisar maçı olsun yüzde 90 takım olarak hazırdık. İki maçta da iyi oynadık." oynadık diyerek, şunları söyledi:

"Akhisar Belediyespor maçında rakip 10 kişi kaldı ama ondan önce de iyi oynuyorduk. Devam ediyoruz tabii ki biraz geç kaldık 6 maç kaldı. İnşallah bu 6 maçın hepsini kazanmaya çalışacağız yukarıda iyi bir yer edinelim diye. İlk yarı zaten takımımdan çok memnunum çok iyi grafik çizmiştik. Bu seneki en büyük şanssızlıklarımızdan bir tanesi de hakem hatalarıydı. Bu yüzden çok mağdur olduk çok sıkıntı yaşadık bu da bizim daha ileriye gitmemizi engelledi. Ama her şeye rağmen kalan 6 maçı da iyi bir şekilde bitireceğiz."

Süper Lig'de kalan 6 haftayla ilgili de Çalımbay, "Lig karışık, altı da üstü de belli olmayan bir lig yaşanıyor. Şu anda orta sıralar bile belli değil yukarı oynayacaklar bile belli değil. Bana göre lig sonuna kadar gidecek. Şampiyonluğa baktığımızda çok büyük avantaj Beşiktaş'ta. Bundan sonra bırakacağını sanmıyorum. Rahatlıkla şampiyon olacaklardır. Bana göre Beşiktaş'ın en büyük sorunu taraftarıyla bütünleşememesiydi. Şimdi bütünleşecek. Kendi sahasında Beşiktaş kolay kolay maç kaybetmez çünkü mükemmel bir taraftara sahip. Gücüne güç kattılar. Büyük de bir avantajı var o yüzden ben Beşiktaş'ın şampiyon olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'ya Akhisar Belediyespor'la yaptıkları maç sebebiyle gidemediğini hatırlatan Çalımbay, "Futbol hayatımın geçtiği yer İnönü Stadı, yeni halini görmek isterdim." diye konuştu.
Cihan

Editör: TE Bilisim