BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Sinan Oğan Karşı Gazete’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bölgedeki güvenlik güçlerinin ardından, PKK’nın desteklediği partiler dışında siyaset yapan bütün bölge halkının -AKP’liler de dâhil- tehdit altında olacağına vurgu yapan Oğan, PKK’nın bölgede yetki sahibi olmasının önünü AKP’nin açtığını ifade etti.

İşte MHP’li Sinan Oğan’ın Karşı Gazete’ye yaptığı açıklamalar:

26 Ekimde bir korucu şehit edilerek telefon direğine asıldı. PKK burada ‘Korucuları öldürmeye devam edeceğiz’ mesajı mı vermeye çalışıyor?

Maalesef ki PKK terör örgütü bölgede bir taraftan askerlerimizi şehit ederek, hiç kimsenin o bölgede güvenlikte olmadığını ve devletin bölgede olmadığını mesajını veriyor. Diğer taraftan da korucuları şehit ederek Kürtlerin burada tek temsilcisinin kendisi olduğunu ve bunun dışında kalan herkesin canının tehdit altında olduğu mesajını veriyor. Bunun ikinci aşamasını ve üçüncü aşamasını söyleyeyim.

Aşamada polis asker tehdit altında,
Aşamada kendilerinin yanında durmayan devletin yanında duran korucular tehdit altında ve bir infaz listesi olduğu ifade ediliyor.
Ama 3. Aşaması var bu işin;

Aşamada PKK’nın desteklediği partiler dışında siyaset yapan bütün bölge halkının siyasi temsilcileri üçüncü aşamada tehdit altına alınacaktır. Bölgede siyaset yapan AKP’li siyasetçiler de dâhil…
“AKP, AYRI DEVLET İSTEMİYORUM DİYEN KÜRTLERİ PKK’YA MAHKÛM ETTİ”

Oradaki korucular da Kürt… Kürtlerin hakkını vermek, kavgayı bitirmek ve barışı getirmek için bu yola çıktık diyen AKP hükümeti korucuları neden yalnız bırakıyor?

Devlet sadece onları mı yalnız bırakıyor? Bölgede devlet, devleti yalnız bırakmış. Devleti orada savunan bütün güçleri, polisi, askeri onların eşlerini çocuklarını yalnız bırakmış. Devletin yanında duran, ben ayrı bir devlet istemiyorum, ben Türkiye Cumhuriyeti devletinin özgür birer vatandaşı olmak istiyorum diyen kişileri yalnız bırakmış ve PKK’ya mahkûm etmiş. Kürt halkının temsilcisi PKK değildir. Ama devlet diyor ki ‘Hayır PKK’dır’. Daha doğrusu devlet demeyelim AKP diyelim. Devlet demek doğru olmaz.

AKP diyor ki, ‘Oradaki sizin siyasi temsilciniz Öcalan’dır’, ‘lideriniz Öcalan’dır’ diyor. Bu, AKP’nin birçok Bakanı ve Başbakan yardımcısı tarafından ifade edilmiş. ‘Siyasi lideriniz Öcalan’dır’ diyor ve ‘Oradaki sizin temsilciniz de PKK’dır’ diyor. Şimdi bunu devleti yöneten AKP diyorsa PKK’ya da bunun gereğini yapmak düşüyor işte.

“BÖLGE TAMAMEN PKK’LAŞTIRILACAK”

Görünen o ki süreç tıkanmış… 

Bir sonraki aşaması ne bunun? Ne ön görüyorsunuz?

Bir sonraki aşaması, orada yine de her şeye rağmen devletin yanında durmaya devam eden halk kitlelerinin zorla sindirilerek PKK’nın yanına alınması ve bölgenin tamamen PKK’laştırılmasıdır, ki bu da kopuş sürecini beraberinde getirecektir.

Editör: TE Bilisim