Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Türkiye ve Katar'ın arabuluculuğu ile Suriye yönetimi ve muhalifler arasında rehine değişimi başladı. Bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda, Suriyeli muhaliflerin ellerinde tuttukları 48 İran vatandaşına karşılık, Şam yönetimi aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 2 bin 130 sivil tutukluyu serbest bırakacak.
Suriye yönetimi ve muhaliflerin, ellerinde bulunun rehineleri serbest bırakma konusunda mutabık kalmasının ardından, değişimin bugün itibari ile başladığı belirtildi. Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye ve Katar'ın arabuluculuğunda çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, ayrı mekanlarda alıkonulan rehinelerin takas işleminin başladığını söyledi.
Yapılan anlaşma çerçevesinde Suriyeli muhaliflerin ellerinde bulunan 48 İranlı rehineyi serbest bıraktığı, buna karşılık Suriye yönetiminin ise 2 bin 130 Suriyelinin büyük kısmını salıverdiği belirtildi. Suriye yönetiminin elinde bulunan ve aralarında 4 Türk'ün de olduğu belirtilen tutuklu siviller; Hama, Humus, Lazkiye, İdlib, Tartus olmak üzere ülkenin değişik yerlerinde tutuluyor. Tutukluların akşama kadar tamamen serbest bırakılacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim