AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek Geçidi bölgesinde yol kesen PKK'lı grup, İran plakalı otobüse ateş açarak 1 İranlıyı öldürdü, 3 İranlıyı da yaraladı. İhbar üzerine operasyon için bölgeye giden güvenlik güçlerine PKK'lı grup ateş açtı. Çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

Olay, öğle saatlerinde Çaldıran-Doğubayazıt karayoluna Çetenli köyü Sonkaya mevkiinde meydana geldi. PKK’lı grup, burada yol kesip araçları durdurdu. Sürücülere bir süre bölücü propaganda yapan teröristler, ulaşıma kapattıkları yolda 3 TIR ile 2 kamyonu ateşe verdi. Bu sırada teröristler yoldan geçen, ancak durmayan İran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açtı. Açılan ateş sonucu İran plakalı otobüsün muavini hayatını kaybetti, 3 İranlı da yaralandı. Olayı haber alan Patnos Komando Alayı’ndan askerler hemen olay yerine intikal etti. Askerlere uzun namlulu silahlar ve roketlerle ateş eden PKK’lılar, 1 uzman çavuşu şehit etti.

Yaklaşık 2 saat süren çatışma sırasında, teröristler Tendürek Dağı'na doğru kaçtı. Çatışma sırasında helikopterler de bölgedeki hedefleri ateş altına aldı. Yaralı İranlılar ise Doğubayazıt'ta hastaneye kaldırıldı.

Editör: TE Bilisim