Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yayınlanan Süper Lig hakem listesi Merkez Hakem Kurulu'yla (MHK) arasının açılmasına ve krize yol açtı. TFF - MHK arasındaki 'klasman' savaşında ise kazanan tarafın Trabzonspor olduğu ileri sürüldü.



Deniz Ateş Bitnel'in ilk hazırlanan klasman listesinde olup ardından da TFF tarafından listeden çıkarıldığını öğrenen Merkez Hakem Kurulu bir şok da Süleyman Abay ve Çağatay Şahan'ın klasman düşürülmesiyle yaşadı. Sporx.com'un haberine göre Trabzonspor ile sorunlar yaşayan Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Abay ve Çağatay Şahan'ı klasman düşüren TFF ile MHK arasında ipler gerilirken; bir flaş atak da klasman düşürülen hakemlerden geldi.



KLASMAN DÜŞÜRÜLEN HAKEMLER TAHKİM'E GİDİYOR



Klasman düşürülen hakemlerden bazıları Tahkim Kurulu'na başvuru yaparak haklarını aramak için çalışmalara başlarken; bu başvurunun altında yatan neden olarak da geçtiğimiz sezon Süper Lig'de sadece 1 maç yöneten (6 Mart 2016 Kasımpaşa - Antalyaspor) Arda Kardeşler'in Süper Lig kategorisinde kalması gösterilecek.



KLASMAN DÜŞÜRÜLEN HAKEMLER VE TRABZONSPOR



Torku Konyaspor - Trabzonspor / Süleyman Abay:

Trabzonspor'un 2 Ekim'de Avni Aker'de oynadığı ve 2-1 kaybettiği Torku Konyaspor maçına hakem Süleyman Abay'ın tartışmalı kararları damga vurmuştu. Bordo mavililer aleyhine ceza sahası dışında yaşanan bir pozisyonda penaltı kararı veren, yenilen ikinci golde de ofsayt pozisyonunu devam ettiren Süleyman Abay, Trabzonspor camiasından çok büyük eleştiriler almıştı.



Trabzonspor - Gaziantepspor / Çağatay Şahan:

Spor Toto Süper Lig'de 2-2 berabere sona eren Trabzonspor-Gaziantepspor maçını yöneten karşılaşmanın hakemi Çağatay Şahan ve yardımcıları yaklaşık 4 saat sonra stattan ayrılabildi. Kulüp basın sözcüsü Yakup Aslan, yaptığı açıklamada, "Bizim hakkımızı gasbedenleri belli süre burada tutarak Türkiye çapında tepkimizi dile getirmiş olduk." dedi.



Galatasaray - Trabzonspor / Deniz Ateş Bitnel

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasının son dakikalarında ortalık karıştı, Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösterdi. Karşılaşmanın ardından konuşan Muharrem Usta, "Deniz Ateş Bitnel senin hakemliğin bitti" açıklamasını yaptı.

Cihan

Editör: TE Bilisim