Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Tiyatro Frankfurt’un düzenlediği 3. Türk Tiyatro Festivali'nin tanıtımı için ünlü tiyatrocular Taksim'de bir araya geldi. Burada konuşan Yönetmen Tamer Levent, "Tiyatro, sadece Türkiye tiyatrosunun değil, kültürel olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin de tanıtılması demektir." dedi.

Frankfurt'ta Türkiye ve Avrupa arasında kültür köprüsü oluşturmak için başlatılan Tiyatro Frankfurt, bu yıl 3. festivalini düzenliyor. 25-30 Mayıs tarihleri arasında Frankfurt'ta Türk tiyatrosu, söyleşisi, atölye çalışması ve fuaye sohbetleri ile Avrupalı Türklerin gösterimine sunulacak.

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali tanıtım toplantısı Taksim'de birçok ünlü tiyatrocunun katılımı ile gerçekleşti. Toplantıya Haldun Dormen, Tamer Levent, Behzat Uygur, Kamil Kellecuğlu gibi ünlü isimler katıldı. Burada bir konuşma yapan Haldun Dormen, "Frankfurt Türk Tiyatro Festivali beni gerçekten gururlandırıyor. Almanya'da böyle bir şeyin yapılması, Türk tiyatrosunun ne kadar üst düzeyde olduğunu gösterebilmesi, bence çok hoş bir şey. Özellikle Alman seyircilerin büyük coşkuyla oyunları seyrettiklerini gördüm." ifadelerini kullandı.

Tamer Levent ise "Tiyatronun uluslarası alanda tanıtılması istemişimdir. Çünkü tiyatro, sadece Türkiye tiyatrosunu değil, kültürel olarak Türkiye Cumhuriyetinin de tanıtılması demektir. Türkiye'de yaşayan insanlar kim? Bunlar ne düşünüyorlar? Artistlik değerleri ne? Nasıl yaşıyorlar? Bu soruların cevabını alıyorlar.” şeklinde konuştu. Program, basın açıklamasından sonra toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Cihan

Editör: TE Bilisim