Giden Gitmiştir… Giden Gitmiştir…
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye genelinde topladığı 28 TIR ve 35 araç dolusu gıda, giyecek ve ilaç yardımını Suriye'de saldırı altındaki Türkmenlere gönderdi.

İl Özel İdaresi Yerleşkesi'nde (Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası) yardım TIR’ları hareket etmeden önce düzenlenen törende konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Türkmen soydaşların dört yılı aşkın bir süredir acımasızca Esed ve beraberindeki güçler tarafından şehit edildiğini hatırlattı. Irak ve Suriye'de binlerce Türkmenin şehit edildiğini belirten Kılavuz, “Bu zulmün ve dehşetin karşısında Ülkü Ocakları olarak asla sessiz kalmadık. Soydaşlarımızın yalnız olmadığını dile getirmek adına basın açıklamalarımız, imza kampanyalarımızla Türk milletini mazlum soydaşlarımıza sahip çıkmaları adına duyarlı olmaya davet ettik. Ülke genelinde yardım kampanyaları gerçekleştirdik. Irak, Suriye ve Türkiye üçgeninde şimdiye kadar soydaşlarımıza yaptığımız yardımlar 1 milyonun üzerindedir. Ayni ve nakdi yardımlarla birlikte sağlık, eğitimde bir çok katkımız olmuştur. Milletin yardımlarını savaşın ilk gününden itibaren ulaştırmaya ve kendilerine sahip çıkmaya gayret ediyoruz.” dedi.

"SÜSLÜ İFADELERLE MİLLETİMİZ ALDATILIYOR"

Son dönemde Türkmendağı'ndaki köylerde Türkmenlerin havadan Rusya, karadan ise İran ve Esed'in güçleri tarafından katledildiğini ifade eden Kılavuz, “Bunun karşılığında soydaşlarımızın sözü şudur: Biz namaza durduğumuzda önümüzü Kabe'ye, arkamızı ise Türkiye'ye döneriz. Önce Allah'a sonra Türkiye güveniyoruz. Ama bu sözleri maalesef milliyetçi ülkücü hareketin dışında tam manasıyla karşılık bulmuyor. Şimdiye kadar devam eden bombardımanın sonucunda 100'ü aşkın soydaşımız şehit edildi. Ama tam anlamıyla bir yaptırımın olmadığını görmekteyiz. Bazı süslü ve aldatıcı ifadelerle milletimiz aldatılmaya çalışılıyor. Ama Türkmen soydaşımız da bölgede inim inim inliyor. Sebilden boşaltırcasına kanları akıyor. Bu mesele karşısında asla milliyetçi ülkücü hareket sessiz kalmamıştır.” diye konuştu.

"HÜKÜMET HALA RUSYA'YA GÜLÜCÜK ATMA PEŞİNDE"

Gelişmeler karşısında 20 Kasım itibariyle başlattıkları 'Zulme sesiz kalma, Türkmendağı'na yardımını yola; dehşete, vahşete sesiz kalma, Türkmen soydaşına sahip çık' gibi sloganlarla kampanya başlattıklarına dikkat çeken Olcay Kılavuz, bugüne kadar yurt genelinde 35 araçlık gıda, kışlık kıyafet, çadır, battaniye ve sağlık malzemesi topladıklarını anlattı. Katliamın başlamasıyla şimdiye kadar her şeylerini ortaya koyarak Türkmen soydaşlara sahip çıktıklarını vurgulayan Kılavuz, AK Parti iktidarının lafla milleti aldatmasının dışında yaptığı bir şeyinin olmadığını savundu.

Kılavuz, sözlerine şöyle devam etti: “Biz hiçbir şart altında soydaşlarımızın sahipsiz kalmasını arzu etmiyoruz. Burada özellikle hükümete seslenmek istiyorum: Soydaşlarımız sahipsiz bir şekilde inim inim inlerken siz hala birtakım göz boyama anlayışı ile hareket alanı içerisindesiniz. Soydaşlarımız sahipsizdir. 'Türkiye'den başka kimsemiz yok, arkamız Türkiye'dir' derken siz hala Rusya'ya gülücük atma peşindesiniz. Hala beylik laflarla soydaşlarımızı ortada bırakmaya çalışıyorsunuz. Sizlere bazı tavsiyelerimiz var: Orada katil Esed'i dış devletler desteklerken, neden Türkmen soydaşlarımız hiçbir kimse tarafından, devletimizin yetkilileri tarafından net bir tavır sergilenip de uygulamalar ortaya konulmamaktadır. Irak ve Suriye'de bazı etnik gruplar, dünyanın çeşitli devletleri tarafından sahiplenirken maalesef Türkmen soydaşımız her zamanki gibi ortada. Soydaşlarımızın Türkiye'den çok fazla beklentileri var. Bizi bekliyorlar. Devletin kendilerine canla başla sahip çıkmalarını istiyorlar. Biz desteklerimizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Canımızdan vazgeçeriz, Türkmendağı'ndan vazgeçmeyiz. Her şeyimizi ortaya koyarız; ama bir tane Türkmen soydaşımızdan vazgeçmeyiz. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyoruz.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP İl Başkanı Yusuf İyi ile çok sayıda ülkücünün katıldığı törenin ardından yardım TIR'ları alkışlar arasından Yayladağı'na doğru uğurlandı.

Editör: TE Bilisim