BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Doktriner Türk Milliyetçiliği radikal olup, klasik manada sağ/sol sığlığına sokulamayacağı gibi, yerleşik düzenin koruyuculuğunu savunan hiçbir sistemle de bağdaşmaz.

Batı literatüründe teokratik düzenler, liberal kapitalist ve anti-komünist modeller sağcılıkla adlandırılır. Ülkücü ideoloji üçüylede bağdaşmaz, dolayısıyle sağcılık kalıplarına sığmaz.

Kendini Doktriner Milliyetçilik ile tanımlayanlar; yerleşik vurguncu kapitalizmin ve onun bugünkü teokratik tiplemesiyle özdeşleşen ler, oralarda kapılananlar, "devleti savunuyoruz" adı altında faka basarak Akp kucağına düşenler, algı ve propaganda tesiri ile mevcut vurguncu ekonomiden yemlenen ve Hareketi oralara çek meye çalışan derinlerin hizmetçileri, isteseler de Doktriner/radikal Türk Milliyetçisi olamazlar.

Milliyetçi/Toplumcu modelin Hareket noktası anti-kapitalizm ve anti-emperyalizm olduğu için klasik/yerleşik sağcılık ile bağdaşmaz.

Zekeriya Şerbetçioğlu

Editör: TE Bilisim