Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Stat: Osmanlı Stadı - Ankara

Hakemler: Mitja Zganec, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (Slovenya)

Osmanlıspor: Zydrunas Karcemarskas, Avdija Vrsajevic, Numan Çürüksu, Vaclav Prochazka, Tiago Pinto, Mehmet Güven, Musa Çağıran (Dk. 13 Engin Bekdemir – Dk. 38 Erdal Kılıçarslan), Umar Aminu, Badou Ndiaye, Dzon Delarge, Pierre Webo (Dk. 75 Raul Rusescu)

Zimbru: Denis Rusu, Ion Jardan, Hugo Filipe Silva Moreira, Emerson, Luan de Assis Costa Leite, Erick Neres (Dk. 46 Dan Spataru - Dk. 76 Daniel Fernandes Jalo), Veaceslav Zagaevschii (Dk. 57 Gheorghe Anton), Diego Lima, Alex Bruno, Amancio Fortes, Ilie Damaşcan

Goller: Dk. 16 (penaltı), 25 ve 50 Umar Aminu, Dk. 74 Erdal Kılıçarslan, Dk. 83 Raul Rusescu (Osmanlıspor)

Sarı kartlar: Dk. 24 Erick Neres, Dk. 27 Luan de Assis Costa Leite, Dk. 46 Emerson (Zimbru), Dk. 47 Umar Aminu (Osmanlıspor)

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda 2-2'nin rövanşında konuk ettiği Moldova ekibi Zimbru'yu 5-0'lık net skorla mağlup etti.

Başkent temsilcisi Avrupa kupaları tarihindeki ilk galibiyetini alırken, ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi’nde tur atlamayı başararak tarihi bir zafer elde etti.

Rakibiyle deplasmanda oynadığı ilk maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrılan Osmanlıspor, bu galibiyetle adını 3. ön eleme turuna yazdırdı.

Osmanlıspor’un 3. ön eleme turunda karşılaşacağı takım da belli oldu. Estonya'nın Nomme Kalju ve İsrail'in Maccabi Haifa takımları 1-1’lik ilk maçın rövanşında Estonya’da oynanan maçta da 90 dakikayı aynı skorla tamamladı. Uzatmalara giden maçta başka gol sesi çıkmayınca penaltı vuruşlarına geçildi. Ev sahibi Nomme Kalju, penaltı vuruşlarını 5-3 kazanarak Osmanlıspor’un 3. ön eleme turundaki rakibi oldu.

Maça daha etkili başlayan taraf olan Osmanlıspor 15. dakikada penaltı kazandı. Sağ kanattan gelen ortada top Zimbru’lu oyuncu Ion Jardan’ın koluna temas edince hakem penaltı noktasını gösterdi.

16. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Umar Aminu, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Osmanlıspor’u öne geçirdi: 1-0

25. dakikada Umar Aminu bir kez daha sahneye çıktı. Rakibi üzerinde baskı kuran Osmanlıspor’da oyuna sonradan dâhil olan Engin Bekdemir’in sağ kanattan ortaladı. İlk golün sahibi Umar Aminu, yerden gelen topu şık bir dokunuşla ikinci kez filelere gönderdi: 2-0

İlk yarıda attığı gollerle rakibine büyük üstünlük kuran Osmanlıspor, sakatlıklardan yana ise şanssızdı. Karşılaşmanın hemen başında sakatlanan Musa Çağıran, yerini 13. dakikada Engin Bekdemir’e bıraktı.

Zimbru ile oynanan ilk maçta 1 gol kaydeden Engin Bekdemir, bu maçta da Umar Aminu’nun ikinci golünde asisti yapan isim oldu. Ancak Engin de tıpkı yerine oyuna girdiği Musa Çağıran gibi sakatlanarak kenara gelmek zorunda kaldı. Engin Bekdemir’in yerineyse 38. dakikada Erdal Kılıçarslan oyuna dâhil oldu.

İlk yarıyı Osmanlıspor, Aminu Umar’ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 önde tamamladı.

50. dakikada Umar Aminu karşılaşmadaki 3. golünü kaydetti. Osmanlıspor yarı sahasında Zimbu takımının yaptığı pas hatası sonrası, top bekletmeden rakip savunmanın arkasına gönderildi. Gecenin yıldızı Umar Aminu hızlıca hareketlenip rakibinden önce topa sahip oldu. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Umar, sol ayağıyla topu uzak köşeye gönderdi ve hat-trick yaptı: 3-0

74. dakikada Osmanlıspor bir gol daha buldu. Sağ kanattan atağa katılan Avdija Vrsajevic, ceza sahası yan çizgisinden ortaladı. Altıpasın hemen dışında toplu buluşan Erdal Kılıçarslan tek dokunuşla topu Zimbru filelerine yolladı: 4-0

83. dakikada bu kez sahneye Pierre Webo'nun yerine oyuna sonradan dahil olan Raul Rusescu çıktı. Zimbru yarı sahasında, rakip takımın kullandığı serbest vuruşta araya giren Rusescu, yaklaşık 30 metre topu sürerek sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Rusescu düzgün bir vuruşla farklı 5'e çıkardı: 5-0

Rakibini rahat bir oyunla 5-0 mağlup eden Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turuna yükselmeyi başardı. Ankara temsilcisi 3. ön eleme turunda Estonya ekibi Nomme Kalju ile karşılaşacak.

Osmanlıspor - Nomme Kalju eşleşmesinde ilk maç 28 Temmuz Perşembe günü Ankara'da oynanacak. Rövanş karşılaşması ise 4 Ağustos Perşembe günü Estonya'da yapılacak.
Cihan

Editör: TE Bilisim