GÜNCEL

121 ton kaçak ceviz için rüşvet veren 3 kişi ve gümrük memuru yakalandı

El konulan 121 ton 223 kilo cevizi geri almak için kamu görevlilerine rüşvet verdiği iddia edilen 3 şüpheli şahıs ve rüşvet aldığı belirtilen Gümrük Muhafaza Şube Müdürü, polisin 3 ay süren takibi sonucu yakalandı. Gözaltına alınan...



Geçen yıl Haziran ayında kaçak olarak kabuklu ceviz getirildiği ihbarı üzerine Ticaret ve Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilen operasyonla ele geçirilen 121 ton 223 kilo kabuklu cevizi geri almak isteyen firma sahiplerinin kamu görevlilerine rüşvet verdiği ihbarı üzerine polis harekete geçti. Savcılık kararı ile aralarında kamu görevlerinin de yer aldığı kişileri 3 ay fiziki ve teknik takibe alan polis, Gaziantep Gümrük Muhafaza İl Müdürlüğü’nde Destek Hizmetleri Şube Müdürü M.G. ile el konulan cevizlerin sahiplerinin İstanbul’da hava alanında buluştuklarını ve rüşvet alışverişi gerçekleştiğini belirledi. Şüphelilerin kendi adlarına aldıkları 60 bin lira değerindeki otomobili M.G.'ye verildiğinin tespit edilmesi üzerine polis, Gaziantep ve İstanbul’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Polis, izinli olduğu öğrenilen M.G.’yi İstanbul’da, Mehmet Ç., İshak Ç. ve Civan S.’yi ise Gaziantep’te gözaltına aldı.

Gözaltına alınan ve sorgulanmaları için Gaziantep’e getiren şüphelilerden M.G., polise verdiği ifadesinde rüşvet iddialarını yalanladı. G., rüşvet olarak aldığı iddia edilen 60 bin liralık otomobil ile 2 bin liralık akıllı telefon için “Bankalar kredi borçlarım olduğu için bana kredi vermiyorlardı. Ben de bu arkadaşlardan yardım istedim. Onlar da kendi adlarına kredi çekip bana verdiler. Ben de çekilen para ile araba aldım. Onlara da ufak ufak borcumu veriyorum. Rüşvet değil borç aldım.” sözlerini kendisini savundu. Emniyetteki ifadelerinin ardından 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi.