Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den
Türkiye’nin hareketli gündemi, medya dünyasında yapılan haberlere de yansıdı. Asayiş haberlerindeki artış bir önceki yıla göre kayda değer oranda gerçekleşti. En fazla haberi yapılan konular olarak terör, kaza ve hırsızlık olayları öne çıktı.

Interpress tarafından yapılan araştırmaya göre 2012 yılında yazılı medyada yer alan haberler niteliğine göre araştırmaya tabi tutuldu. Elde edilen bulgulara göre 2012 yılında yapılan haberlerin yaklaşık 300 bini asayiş içerikli çıktı. 'Asayiş Haberleri Raporu' adı altında yapılan araştırmada bu oranın geçen yıla göre yüzde 14’lük bir artış gösterdiği tespit edildi.

Araştırmaya göre, 2012 yılında terör başlığı altında terör örgütü PKK ve KCK’ya yönelik operasyonlar ile çatışma haberleri başta olmak üzere 83 bin 679 haber yayınlandı. Bunlar arasında şehitler içerikli haber sayısı ise 14 bin 150 oldu.

Kaza haberleri de yine gündemdeki yerini korudu. Yazılı basında toplam 11 bin 858 kaza haberi yer aldı. Bu haberlerin trafik ile ilgili olanlarının sayısı ise 4 bin 411 olara belirlendi.

CİNAYET HABERLERİNE DİKKAT

Hırsızlık haberlerindeki sayılar da dikkat çekti. Araştırmaya göre bu yıl içinde yapılan haberlerin 9 bin 932 adedi hırsızlık başlığı altında çıktı. Kaçakçılık içerikli haber sayısı ise 6 bin 951 olarak belirlendi. Oran olarak dikkat çeken başka bir bölüm ise cinayet haberleri oldu. Bu yıl içinde yapılan haberler arasında 8 bin 493 cinayet haberi yer aldı. İntihar haberi sayısı da 5 bin 376 olarak ifade edildi. Yaralama ile ilgili haber sayısı ise bin 642 oldu.
Editör: TE Bilisim