ABD’de maratonda patlama! ABD’yi kana bulayan patlama Boston’da düzenlenen maraton sırasında, bitiş çizgisi yakınlarında meydana geldi. 27 bin kişinin koştuğu maratondaki patlamalar sonucunda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 141 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

ABD’DE MARATONDA PATLAMA

ABD'nin Boston kentinde 117'ncisi düzenlenen ve 27 bin kişinin koştuğu maratonda bitiş çizgisine yakın bir alanda iki patlama meydana geldi. Patlamalar, yerel saatle 14.45 sıralarında otelin yakınında bulunan bir restoranın önünde bir kaç saniye aralıklarla gerçekleşti. Patlamalar sonucunda etrafı yoğun duman kaplarken ortalık can pazarına döndü. Patlamalarda biri 8 yaşındaki bir erkek çocuğu olmak üzere 3 kişi hayatını kaybederken 17'si ağır, 141 kişi de yaralandı.

5 DÜZENEK DAHA BULUNDU

Boston'daki iki patlamanın ardından bitiş çizgisine yakın, 5 ayrı patlama düzeneğinin daha bulunduğu ve bunların etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor

KÜTÜPHANE YANGIN PANİĞİ ARTIRDI

Güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı kentte, patlamalardan yaklaşık 30 dakikada sonra JFK Kütüphanesi'nde çıkan yangın paniği arttırdı.

Yetkililer, Boston halkını evlerinden dışarı çıkmamaları, otellerde kalan insanların otel odalarına dönmeleri, kalabalık yerlerde bulunmamaları konusunda uyardı.

Patlamalarda Irak ve Afganistan'da ABD askerlerine karşı kullanılan 'IED' tipi yol kenarı patlayıcı kullanılması, olayın terör bağlantısı olma olasılığına dikkat çekildi.

Editör: TE Bilisim