Devletin üst yönetimi Sincan Metrosu'nun açılışında bir araya geldi. Açılışta bir konuşma yapan Cumhurbaşknı Gül'ün, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine paralel olarak "Lüzumsuz dedikoduların içini girmediğimiz sürece, istikrarı koruduğumuz sürece bu hizmetler devam eder" demesi, "Gül bu sözleri gündemdeki yolsuzluk iddiaları için mi söyledi" sorusunu akıllara getirdi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından ilgili bölüm;

Özgür Özel Yanlış Düşünüyorsunuz, Kutsal Olan Arapça Değil, Dinimizdir Özgür Özel Yanlış Düşünüyorsunuz, Kutsal Olan Arapça Değil, Dinimizdir

"Şu anda bizi gereksiz tartışmaların içine çekmek isteyenlere sesleniyorum. Boşuna uğraşmayın, bizi yavaşlatamayacaksınız, bizi engelleyemeyeceksiniz, bizi hizmetten alıkoyamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın biz vazifemizi yapmaya devam edeceğiz"

Ve Başbakan'dan sonra kürsüya çıkan Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasından ilgili bölüm;

"Lüzumsuz dedikodular kavgalar içine girmediğimiz sürece 10 yılda ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa, bunlara yenilerinin ekleneceğinden kimsenin şüphesi olmasın."

Gül konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bundan birkaç ay önce Marmaray projesi gerçekleşti. Şimdi de bu metroları gerçekleştiriyoruz. Bütün bunların yapılabilmesi için önce huzur ve istikrar gerekir. Barış gerekir. Yoksa enerjimizi lüzumsuz dedikodulara harcarız. Ama enerjilerimizi sinerji haline dönüştürmemiz için istikrar ve huzur her şeyin başıdır. Şüphesiz ki demokraside farklı fikirler vardır. Ama bunların hepsinin medeni şekilde yarışması da demokrasinin bir şartıdır. Lüzumsuz dedikodular kavgalar içine girmediğimiz sürece 10 yılda ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa, bunlara yenilerinin ekleneceğinden kimsenin şüphesi olmasın."

BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI'NIN SÖYLEMLERİ AYNI

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını ve ortaya çıkan delilleri görmezden gelen Başbakan Erdoğan, 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu Hükümete karşı bir komplo olduğunu hemen her konuşmasında söylüyor.

Bugünkü konuşmasında da direk konuya girmese de "Gereksiz tartışmalar" diyerek ucundan kıyısından konuya atıfta bulundu.

"GEREKSİZ TARTIŞMALAR" ve "LÜZUMSUZ DEDİKODULAR"

Ancak asıl dikkat çeken açıklama Cumhurbaşkanı Gül'den geldi. Hemen hemen Başbakan Erdoğan'la aynı anlama gelecek cümleler kuran Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan'ın "Gereksiz tartışmalar" sözlerine paralel olarak "Lüzümsuz dedikodular"ifadelerini kullanması, "Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını mı kastetti" sorularını gündeme getirdi.

Zira Başbakan Erdoğan "Gereksiz tartışmalar" derken ne demek istediğini 17 Aralık'tan beri hergün söylüyor...

Editör: TE Bilisim