8 Ağustos pkk kongresi ve Türkiye’yi bekleyen tehlikeler! 8 Ağustos pkk kongresi ve Türkiye’yi bekleyen tehlikeler!
Adana Garnizon Komutanı ve 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehitler için düzenlenen cenaze töreninde, "Türk askeri katil olamaz. Bu katiller asker olamaz." dedi.

Darbe Kalkışması sırasında Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yönelik hava saldırısında şehit düşen ve Adana’nın ilk kadın şehidi olan Sevda Güngör, aynı saldırıda şehit düşen silah arkadaşı Aytekin Kuru, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kışlası’nda darbecilere müdahale esnasında şehit olan Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine, Adana’da yan yana son yolculuğuna uğurlandı. Sabancı Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze törenine şehit yakınlarıyla birlikte giriş yapan 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı.

BİZ MİLLETİN ASKERİYİZ

Gözyaşlarının sel olduğu törende konuşan 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, "Asker katil değildir. Asker hiçbir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker değil, olamaz da. Biz, milletin askeriyiz. Milletin askeri katil olamaz." diye konuştu.


Cihan

Editör: TE Bilisim