Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler
MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, İpek Medya Grubu’na yönelik baskının Türkiye’de adaletin yerlerde sürünmesinin göstergesi olduğunu söyledi. Şiddetle kınadığını dile getiren Balkız, hukuk devletinde bunların olmaması gerektiğini kaydetti.

Milletvekili Balkız, “Bugün de öğreniyorum ki ulusal medyada birtakım televizyon ve gazetelerin operasyona tâbi tutulduğunu ve baskınlar düzenlendiğini, birtakım sermaye kuruluşlarının üzerine gidildiğini, baskınlar düzenlendiğini görüyoruz. Daha önceden sosyal medyada gündeme gelen ve işte, 'muhalif medya susturulacak ve iktidara destek olmayan ve iktidar ile hareket etmeyen birtakım sermaye grupları sindirilecek' açıklamalarının bugün gününün geldiğini ve operasyonun başlatıldığını görüyoruz.” dedi. Hukuk devletinde bunların olmasının mümkün olmadığını belirten Balkız, “Bugün maalesef adalet yerlerde sürünmektedir. Savcıları göreve davet ediyorum. Savcılar bu uygulamaların doğru mu, değil mi, hukuka uygun mu, değil mi olduklarını derhal incelemeliler, çünkü adaletin ayaklar altına alındığı bir devlette, bir yönetim şeklinde artık çok sayıda vatandaşa ızdırap veren konunun ve haksızlığın olacağı aşikârdır. Bu bakımdan bu hareketleri, bugünkü baskınları, dünkü baskınları şiddetle kınıyorum. Bunlar bizim kabul edebileceğimiz şeyler değil. Allah’ın yüce adaleti elbette gerçekleşecektir. Gerek mağdurların, gerekse bunları izleyen aziz milletimizin bu uygulamalar karşısında da yeise düşmemesini, geleceğe güvenmesini ve gelecekte daha güzel bir Türkiye’nin geleceğini biz vaat ediyoruz. Kimse ümitsizliğe düşmesin, bugünler gelip geçicidir. Biraz daha sabır. İşte 1 Kasım geliyor. 1 Kasım’a giderken adaletsizliğin timsali olmuş saray ve hükümet gidecek elbette Türkiye, daha adil bir yönetime kavuşacaktır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim